На тазгодишната празнична сесия, по случай деня на Враца – 1-ви юни, общинският съвет удостои колектива на профилираната природо-математическа гимназия с „Наградата на Враца“. В своето приветствено слово кметът на града г-н Калин Каменов обяви, че тази година наградите ще бъдат връчвани от деца, като така се засвидетелства уважение към най-малките граждани на Враца, по случай техния празник.

Наградата бе връчена от д-р Владимир Христов – председател на Общински съвет – Враца и малката Анна. Престижното отличие прие директорът на училището г-жа Татяна Василева. В своето слово тя благодари на родителите в лицето на Училищното настоятелство за номинацията, на кмета Калин Каменов, на общинските съветници и врачанската общественост за уважението и признателността към колективния труд на учители, ученици, родители и партньори.

„Тази висока награда ни задължава да продължим с професионализъм , всеотдайност, вдъхновение и много любов да изпълняваме благородната си мисия да образоваме и възпитаваме нашите ученици, които и занапред да бъдат гордост за нашият обичан и красив роден град Враца“, каза още г-жа Василева.