Свидетелства за завършено основно образование получиха 54 ученици, завършили VII клас на ППМГ „Академик Иван Ценов“. В своето обръщение директорът на гимназията г-жа Татяна Василева изказа своята благодарност към учениците за високият им успех през учебната година – отличен 5,85.
Изключително високи са и постигнатите резултати на НВО след VII клас. На изпита по БЕЛ средният брой точки, който получиха седмокласниците от ППМГ е 77,51, при среден резултат за страната 54,61. Работите на 8 от тях са оценени с над 90 точки. Най-високият резултат от 98 точки получи Боян Николов от 7б клас.
Отлично е представянето и НВО по математика. При среден брой точки за страната 42,94, седмокласниците от ППМГ получиха два пъти по-висок резултат – 84,49 точки! 21 са учениците с над 90 точки. Най-високият резултат от 98 точки на НВО по математика получиха Валери Ташев и Памела Горановска от 7 а клас, както и Боян Николов от 7б клас.
Седем ученици от VII клас на ППМГ завършиха своето основно образование с Плакет за отличен успех и активна състезателна дейност. Златен медал за успех 6,00 получиха 19 ученици, сребърен за успех над 5,95 – 3, а бронзов медал за успех над 5.90 – 2 ученици.
Г-жа Василева благодари на учениците за постигнатите изключително високи резултати, на учителите за неуморния труд и на родителите за подкрепата. Пожела на седмокласниците успех в по-нататъшното им обучение и едно прекрасно, изпълнено с положителни емоции и незабравимо лято.

Плакети и медали за отличниците

Откриване на тържеството

Ученици, получили плакети и златни медали

Ученици със сребърни и бронзови медали

7 клас – Випуск 2024 г.

7 A клас

7 Б клас