Престижното четвърто място на Националната олимпиада по физика зае десетокласникът от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Мартин Андреев. Само половин точка в крайния резултат не му достигна, за да попадне в топ 3 в четвърта възрастова група на състезанието. Конкуренцията беше изключително голяма, като разликата между първия и третия беше само в една точка.
Не по-малко оспорвана беше надпреварата и в пета възрастова група, в която Враца беше представена от единадесетокласника на ППМГ Калоян Даскалов. В нея се състезават заедно ученици от 11. И 12. клас. Малко не достигна на Калоян при решаването на теоритичните задачи, за да попадне сред първите двайсет, които бяха допуснати до втория – практически кръг, който се проведе на 31. март. Първите 10 ученици от общата (пета) състезателна група, получили най-много точки от двата етапа в националния кръг, се включват в разширения национален отбор, който ще се подготвя за участие в Международната олимпиада по физика.
Поздравления за постигнатите резултати на Мартин и Калоян. Поздравления и за техните учители по физика – г-жа Пепа Павлова и г-н Пламен Варчев!

Пожелаваме им още нови бъдещи успехи!