Отбор Radi(n)ation, състоящ се от Лилия Иванова, Самуил Кулев и ръководител Пепа Павлова, беше финалист на конкурс за популяризиране на ядрената енергия, организиран от Европейската мрежа за ядрена енергия (ENEN). Всички отбори-финалисти бяха поканени на 5-дневен научен лагер в Будапеща, Унгария, където имаха възможността да представят работата си по конкурса в Будапещенския университет по технологии и икономика. Учениците и техните учители имаха възможността да се запознаят от по-близо с ядрената енергия и приложението й чрез лекции, водени от лектори към университета. Темите на лекциите включваха приложението на ядрената енергия за по-чиста планета и космически изследвания; плюсове и минуси на ядрената енергия; ядреният синтез; приложението на ядрената енергия и радиацията в медицината.
Част от дейностите включваха посещения на тренировъчния реактор на университета и Националния институт по онкология, както и вечеря с лодка по р. Дунав.
В конкурса участваха отбори от цяла Европа. Всички те се представиха достойно. България се състезаваше с общо 3 екипа, 2 от които от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Козлодуй.
След преживяното, освен новопридобитите знания, остават също хубавите спомени и създадените контакти и приятелства. От името на екипа, благодарим на организаторите за предоставената възможност и незабравимото преживяване.