18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя и се отбелязва в цялата страна под патронажа на министъра на вътрешните работи. Той е част от Дните на безопасността на пътя на Европейската мрежа на службите на пътна полиция.
От началото на месеца до края на октомври 2024 г. ще се проведе традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ Тя цели осигуряване безопасността на движението на децата, учениците и техните близки в районите на детски градини и училища преди откриването и през учебната 2024/2025 г.
Тази година 18 септември е определен за Ден без загинали на пътя и е под мотото „Остани жив! Пази живота!“
Целта на проекта е участниците в движението да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението и как всеки може да допринесе за намаляване на опасните ситуации на пътя.

ППМГ „Акад.Иван Ценов“ отбеляза събитието като учениците изработиха брошури с практически препоръки за безопасност на пътя, които раздадоха на най-малките ни ученици от 5 клас.