Учители и ученици на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ получиха почетни отличия от РУО – Враца. Наградите бяха връчени на официална церемония по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Началникът на Регионалното управление на образованието – Враца госпожа Лорета Колева приветства директорите, педагогически специалисти и учениците, които бяха изпълнили залата на институцията.
В началото на церемонията беше отправен специален поздрав към директора на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ госпожа Татяна Василева, която преди дни получи най-високото отличие в сферата на образованието – наградата „Св. Иван Рилски“.
Почетно отличия за значим принос и постигнати високи резултати по Български език и литература получи г-жа Иванка Цонкова. Признание за своя труд получиха също учителите по английски език Ани Павлова и Калина Николова.
Наградата на РУО – Враца в направление „Информатика и информационни технологии“ беше връчена на госпожа Албена Цекова, а в направление „Природни науки“ – на госпожа Величка Младенова.
Почетното отличие за колектив тази година е за колектива на ППМГ.
Грамоти от РУО – Враца а своето отлично представяне на национални състезания и олимпиади получиха съответно:

В направление:

  • „Български език и литература“

    Анна Йорданова – 7 клас

  • „Математика“

    Димитър Ангелов – 7 клас

  • „Информатика/ ИТ“

    Тимон Трифонов – 11 клас, Самуил Томов – 9 клас и Роберто Николов – 9 клас

  • „Физика и астрономия“

    Мартин Андреев – 10 клас

  • „Биология и здравно образование“

    Симона Тодорова – 12 клас

  • „Музика“

    Лазар Пелов – 6 клас