https://fb.watch/rYzOxJ20Pi/
В Деня на Европа и програмата за сътрудничество между образователните институции в ЕС, eTwinning, в импровизирано гласуване младшите посланици от Програмата за училища посланици към Европейския парламент популяризираха дейностите си за проучване нагласите на младежите за участие в предстоящите Европейски избори. В срещи с по-малки ученици от училището те представиха и образователните ресурси – клипове и плакат – с които участваха в младежки конкурс „Да гласуваме заедно за Европа!“, организиран от доц. Красимира Василева и проф. Ингрид Шикова. Ученици от училището, сканирали QR кодовете, получиха и домашна работа: да изгледат клиповете с родителите си и да проведат разговор за отговорността да се гласува и да бъдем активни.
В деня, в който празнуваме единството, сътрудничеството и мира в Европа врати за посещение отвори и Клуб Еразъм в нашата гимназия. Гостуващите на клуба ученици се докоснаха до продукти, създадени от предходни випуски, участвали в множество дейности от наши международни сътрудничества на Програма Еразъм и eTwinning. Двете програми са израз на стремежа на жителите на европейския континент да живеят в разбирателство и взаимно опознаване.
От национални инициативи и международни мобилности, съфинансирани от Програма Еразъм, eTwinning и Жан Моне, през последните 15 години са се ползвали широк кръг наши ученици и учители. ППМГ „Акад. Иван Ценов“ ще продължи работа по европейски образователни проекти до края на настоящия програмен период – 2027 г.