На 10 май 2024 ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца отбеляза своя патронен празник и 53-та годишнина на училището. Началото беше поставено с поднасянето на цветя пред паметната плоча на акад. Иван Ценов. Честването продължи с тържествена церемония в Градска концертна зала, която започна с едноминутно мълчание в памет на г-жа Татяна Каленска. Сценарият за тържеството е последната проява на творчество, която г-жа Каленска даде на училището.
Директорът на учебното заведение Татяна Василева приветства присъстващите и благодари на учителите и учениците за постигнатите високи резултати през годината. Тя прлипомни думите на акад. Иван Ценов, които са валидни и до днес „…Ентусиазмът, търпението и упоритостта са моралните качества, които гарантират успех и в учението, и в работата…“.
Заместник-кметът Петя Долапчиева поздрави учителите и учениците от името на кмета Калин Каменов. „Изразявам благодарността си към всички учители на ППМГ, които с професионализма и неуморния си труд утвърдиха авторитета на гимназията като пример за качествено обучение в областта на математиката и природните науки не само във Враца, но и в цялата страна!“.
Поздравителен адрес от името на г-жа Лорета Колева, началник на РУО – Враца, поднесе г-жа Ани Георгиева – старши експет.
Приветствие отправи и председателя на Училищно настоятелство „Ентусиасти“ Гошо Пешковски.
Гости на тържеството бяха още председателя на Обществения съвет г-жа Адриана Цекова и Петя Иванова, представител на фирма „Лийд вижън“, партньор на гимназията.
Програмата продължи с връчване на стипендии на изявени ученици, постигнали високи резултати на национални и международни състезания, от името на дарителя Иво Евгениев. Отличията връчи Евгени Евгениев. Отличени бяха общо 12 ученици – Ния Шкетиева, Даниел Коловски, Валери Ташев, Димитър Кръстев, Цветислава Димитрова, Симона Тодорова, Тимон Трифонов, Калоян Даскалов, Християн Кръстев, Мартин Андреев, Цвети Николова и Даниела Кременска.
Тържеството продължи с Ден на талантите. Така учениците показаха, че освен отлични знания в различни направления, притежават и разнородни таланти – да пеят, свирят, танцуват и рецитират. А своя талант да запечатва най-интересните моменти в кадър представи Юлиян Христов от 10 б клас.

  • Галерия
  • Видео