mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

История на училището

           Историята на училището започва през 1971 г. с откриване на две математически паралелки към ПГ "Христо Ботев". През 1972 г. гимназията се обособява като самостоятелно учебно заведение с четири математически паралелки в сградата на ТМТ Враца. В настоящата сграда е от 1984 г., първоначално на двусменен режим със спортното училище. В периода 1983 - 1996 г. в гимназията се осъществява обучение и в паралелки с профил физика. От 1992 г се осъществява профилирано обучение по химия и биология, което променя и статута на училището в природо-математически. На 19 Октомври 1995 г. отваря врати спортна зала, предоставена от общината за ползване от учениците на ПМГ. През учебната 1996/97 г. е открита втора биологична паралелка и нова, с профилирано обучение по география. През 1996 г. ПМГ Враца печели приза за учебно заведение с най-голям принос в просветното дело в общината. През учебната 2005/2006 година в ПМГ "Акад. Иван Ценов" за първи път са приети ученици в пети клас, в паралелка за млади математически таланти. Така се поставя началото на още един успешен педагогически модел в училището и още през следващата година паралелките в пети клас вече са две. От учебната 2009/2010 г. е налице и най-новата профилирана паралелка в гимназията - с профил информатика.
            Досега ръководители на училището са били: Борис Маринов, Геогри Генински, Любомир Иванов, Кристиана Вакова, Слави Харалампиев, Илка Речинова, Спас Йончев и Татяна Василева.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни