mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Yarn and thread...

„Дигитални компетентности”

В периода 14-16.10.2020 в онлайн среда се проведе международният семинар „Дигитални компетентности”, организиран от Националното звено за координация на дейност eTwinning към ЦРЧР и мрежата на българските eTwinning посланици. В рамките на трите дни българските eTwinning посланици запознаха участниците с интересни и полезни инструменти за работа в etwinning. Част от екипа беше и г-жа Калина Николова, ст.учител по английски език в ППМГ „Акад. Иван Ценов” и eTwinning посланик. Тя говори за интелектуална собственост, авторско право и онлайн сигурност. Практическото занятие, което г-жа Николова проведе, даде идеи на участниците как да оформят съдържанието на своите крайни продукти. 
Семинарът премина под знака на споделените добри практики и практически умения за прилагане на различни инструменти и методики за повишаване на дигиталните компетентности на участниците.

Българска шевица и Чипровски килими в онлайн пъзели

Елементите на българската бродерия и стилизираните фигури на Чипровските килими бяха втъкани в онлайн пъзели, дело на от учениците от пети клас. Идеята е на г-жа Калина Николова, която свърза работата по задачата с обучението по английски език и работата по eTwinning проект. След като следваха инструкции на английски език, петокласниците направиха пъзелите и ги публикуваха на Padlet стена, която г-жа Николова сподели с грузинските партньори по проекта, за да добият представа за българските традиции, подреждайки забавните пъзели. 
На линка по-долу може да се видят и облаците от думи, свързани с бродерията, килимарството и плетачеството – трите основни теми на проекта. Те са изработени от ученици от шести и седми клас, на които г-жа Калина Николова бешепоставила задача да преведат думите на английски и грузински език с помощта на онлайн речник Glosbe и ги подредят в облак от думи, използвайки за това онлайн инструменти. 

Работилница за бисквити с шевица

Обучение за рисуване на български шевици върху бисквити преминаха Лилия Иванова и Мелиса Исмаил от 7а клас. Обучението беше част от програмата на проект eTwinning „Преждата и конците нашепват истории от миналото”. След проучване за символите на българската шевица Лилия сподели: „В бродерията има голяма символика. Вярва се, че тя предпазва човек от магии и зли сили. В миналото се е вярвало, че ако част от бродираната дреха се отреже, това дава път на злите сили и човек става по-уязвим. Червеният цвят символизира новия живот и пази от злото. Зеленото е свързано с вечния живот и дървото на живота – символ на вселената. Жълтото се свърза с огъня, а бялото е знак за чистота и единство с божествената светлина.” Рисуваните с шевици бисквити ще се използват в представлението „Три сестри”, което ще бъде представено по проект Еразъм + „Изиграй! Заснеми! Сподели!”

European Day Of Languages

ППМГ с нов проект eTwinning

Работа по нов eTwinning проект под надслова „Преждата и конците нашепват истории от миналото” (Yarn and thread whisper stories of the past) започва за своите ученици г-жа Калина Николова, ст. учител по Английски език в ППМГ „Акад. Иван Ценов”, в сътрудничество с г-жа Галина Романова, ст. учител по Изобразително изкуство и г-жа Мариана Аврамова, ст. учител по Технологии и предприемачество. 
По време на дейностите по проекта в партньорство с училище от Грузия, учениците от пети, шести и седми клас ще се запознаят с елементите на традиционната българска шевица, Чипровската килимарска школа и плетачеството. Чрез практически задачи за изучаване багренето на прежда с естествени багрила, тъкането на вертикален стан, разучаването на елбетицата, децата ще се срещнат с бита на българите от недалечното минало. Наред с това те ще сравнят традицията на ръкоделието у нас и Грузия, както и обработката на коприна в държави като Индия и Китай. Международният проект е и форма учениците да развиват уменията си по английски език, като описват и споделят своите продукти. 
Представянето темата на проекта съвпада с отбелязването Европейския ден на езиците, като учениците преведоха термини на грузински и английски език и изработиха облак от думи с помощта на онлайн инструменти и уменията си п английски език. 
Екипът на проекта се обръща към родителите с покана да споделят свои умения по темата, както и да участват със свои бродирани и тъкани произведения в предстоящата изложба.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни