Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Посланици на ЕП

Откриване на информационен център

ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца уважи поканата на Търговско-промишлената палата – Враца по повод официалното откриване на информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Враца от ново поколение, който ще извършва дейности за нов петгодишен период – до 2025 г. На тържеството, проведено на 14 май, присъстваха старши посланик Ивалина Иванова, заедно с младшите посланици Елеонора Цекова и Самуил Кулев, както и Калина Николова ръководител на програмите eTwinning и Erasmus+ в гимназията. Информационният център Европа Директно – Враца и Центърът за развитие на човешките ресурси в лицето на Търговско-промишлената палата са партньор на математическата гимназия както по линия на програмата за Училища посланици към Европейския парламент, така и на програмата Erasmus+. Една от насоките на дейностите на новия център ще продължава да бъде работата с младшите посланици и предоставяне на официални материали за работа от утвърдени институции като част от борбата с дезинформацията, наред с разяснения за това как Европа се бори с пандемията от COVID-19, информация за плана NextGenerationEU за възстановавяне и насърчаване на зеления и цифровия преход. Новото поколение центрове ще организират граждански диалози и прояви с широко участие за Конференцията за бъдещето на Европа. Очертани бяха и краткосрочните цели за следващите два месеца, в които беше споделена идеята за стартиране на първи випуск „Клас Европа“ сред учениците от 8 клас.

Пожелаваме успех в реализирането на планираните дейности и ползотворно сътрудничество!

Признание за работата на младшите посланици

Профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", гр. Враца беше избрана за училище посланик на месец април заради многобройните си дейности както на местно, така и на европейско ниво. 
На специално организиран ежемесечен уебинар на старшите посланици, който ще се проведе онлайн на 18 май, старшият посланик Ивалина Иванова ще разкаже подробности за реализираните през месец април проекти. Сред тях са подкрепа на инициативата на СУ "Св.Св. Кирил и Методий", гр. Радомир под мотото "Светът на книгите и културното наследство на Европа", отбелязване на Деня на Земята с видеа и електронна книжка, първо присъствено практическо упражнение на младшите посланици на тема "Медийна грамотност и онлайн сигурност" съвместно с Калина Николова - ръководител на програмите eTwinning и Erasmus+, сътрудничество с Търговско-промишлената палата в гр. Враца за участие в инициатива на Дома на Европа във Франция за създаването на видео за Зелената сделка на ЕС. Училището стартира партньорство с училище от Нидерландия по две актуални теми - климатични промени и равноправие на половете, което ще завърши с размяна на документални видеа по темите. Те оформиха и информационен кът в училището с дейности по Програмата за училища посланици, а младшите посланици Виктория Тодорова и Цветислава Димитрова създадоха и поддържат инстаграм профил epas_vratsa.
Повече за дейностите прочетете в специално създавания от Бюрото на Европейския парламент бюлетин:

Игри-пъзели за 9 Май - Денят на Европа

На 9 май, Денят на Европа, на който честваме основаването на Европейския Съюз и празнуваме мира и обединението в Европа, ви предлагаме да отделите малко време и за забавление. Десислава Вутова от 6-ти клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, приятел и съмишленик на младшите посланици, създаде игри-пъзели с отличителните символи на Европа. Използван е инструментът Jigs@w puzzle, а файловете са с разширение .exe. Колко бързо можете да ги подредите?
 

9 май - Денят на Европа

Бюрото към Европейския парламент предостави на всички училища посланици, включително на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, две видеа, които да бъдат споделени с всички ученици от нашата гимназия, във връзка с честването на 9 май - Денят на Европа.

В първото образователно видео, проф. д-р Ингрид Шикова, преподавател в С офийския университет "Св. Климент Охридски" говори за Европейския парламент - функции, правомощия, начин на работа.

Във второто образователно видео, д-р Красимира Василева, председател на Националното сдружение на българските европейски клубове говори за Методите на работа и добри практики на училищата посланици.

Ден на Земята 22 Април

Учениците на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, по инициатива на младшите посланици от Еко клуб "Свободна от пластмаса Европа" и с подкрепата на старшите посланици Ивалина Иванова и Ивалина Райкова, ще отпразнуват Денят на Земята с тематична електронна книжка, изработена от младши посланик Цвети Николова от 9д. Част от възпитаниците на гимназията записаха на видео своите разходки сред природата и показаха многообразието на растителни и животински видове и техните местообитания. Други се включиха в подготовка на изложба на красиви цветя, бижута и кукли от отпадни материали и предмети от пластмаса за еднократна употреба. Видео записаха младшите посланици Елеонора Цекова 9в и Самуил Кулев 9б, а бижу от сламки изработи младшия посланик Даниела Кременска 9б.Изложбата ще бъде част от дейностите по отбелязване на 50-тата годишнина на гимназията на 11 Май.
 

Ден на земята, 22 април

Книгите като културно наследство

Ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца приеха предизвикателството на училището посланик в гр. Радомир – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и се присъединих към тяхната инициатива „Светът на книгите и културното наследство“. Лилия Иванова от 7а клас изработи картичка за любимата й детска книга по повод 2 Април – Международен ден на Детската книга, а Десислава Вутова от 6а клас създаде анимирана презентация за 23 Април – Световен ден на книгата и авторското право. Благодарим Ви, приятели на книгите и пазители на културното наследство! Изработете и вие презентация, книжка, картичка или рисунка и ни я изпратете. Вашите творби веднага ще бъдат публикувани във фейсбук групата на училището в гр. Радомир, както и във фейсбук групата на старшите посланици на училищата посланици на Европейския парламент.

Новите ни инициативи

Скъпи ученици,

Младшите и старшите посланици на Европейския парламент на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца ви пожелават приятна ваканция, но също така искат да ви информират за няколко инициативи през месец април, в които при желание можете да вземете участие.

1. Запишете на видео вашите разходки сред природата или проучване в задния двор. Покажете какви растителни и животински видове имате в своите кварлати или в местата, които посещавате и как защитавате тях и местообитанията им. Нека видеото да е до 1 минута и да е с възможно най-добро качество на звука. Ние ще съберем вашите творби в едно общо видео, посветено на Денят на Земята, 22 Април. Краен срок: 19 Април.

2. По инициатива на училището посланик на Европейския парламент СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Радомир, можете да се включите в „Светът на книгите и културното наследство“. Съберете информация за книги и места, част от културно-историческото наследство на Европа. Направете презентация, електронна картичка, електронна книжка или рисунка по една от трите теми:

2 Април – Международния ден на Детската книга – International Children’s Book Day

23 Април – Световен ден на книгата и авторското право – World Book and Copyright day

Дни на Европейското културно наследство – European Cultural Heritage Days

Изпращайте своите творби на Ивалина Й. Иванова (Учител) в Школо.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни