mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Посланици на ЕП

Старт на шестата година от програмата за училища посланици

На 18 Ноември беше даден старт на шестата година от програмата за училища посланици на Европейския парламент в България. На нея присъства старши посланик Ивалина Иванова, като представител на Профилираната природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ от Ниво 2 на програмата, където преминават 32 от 78 училища посланици от мрежата. Д-р Красимира Василева очерта какви трябва да са дейностите на това ниво: те трябва да надграждат досегашните, да са по-задълбочени и да се осъществяват извън рамките на училището – на национално ниво. Целта е да се разширят знанията на младшите посланици за функциите на президентството, народното събрание, омбудсмана. Самите младши посланици са овластени в техните дейности и имат възможността да участват в онлайн уебинари с други младши посланици и Български евродепутати от четирите основни партии в Европейския парламент. В рамките на един учебен час те ще участват в задаване на дневния ред на срещите и активно ще дискутират въпросите, които ги интересуват.
Част от новостите в програмата са възможността да бъдат организирани транснационални дейности на регионален принцип, като  напр. съвместни дейности и посещения в съседни държави. Предстои да бъдат изготвени критерии за начина, по който ще се избират училищата за участие в такива дейности. В процес на разработване е виртуална ролева игра, в която учениците ще могат да влязат в ролята на евродепутати. Очаква се да има прототип на играта в началото на следващата година. За съжаление, отпада рубриката "Училище на месеца", която придаваше състезателен елемент на програмата. 
На онлайн уебинара присъстваха евродепутатите Ева Майдел, представител на Европейската народна партия и Цветелина Пенкова от Групата на социалистите и демократите. Г-жа Пенкова спомена няколко приоритети, сред които зелената сделка, но не в аспекта на опазване на околната среда, а в по-актуалния за младите хора аспект за зелените професии на бъдещето и какъв път да изберат младите хора сега, за да са конкурентноспособни в следващите 10 години. Предстои интересна, изпълнена с поредните предизвикателства, година. Последвайте дейностите на младшите посланици в Инстаграм epas_vratsa, и станете част от екипа.

Участие в онлайн Евроскола в Страсбург

Младшите посланици от ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, като класирали се на почетното трето място сред училищата посланици на Европейския парламент за миналата учебна година, получиха като награда и бяха поканени да присъстват на специална онлайн сесия на „Евроскола“, заедно с още 85 училища посланици от цяла Европа. Двучасовата жива връзка със Страсбург им даде възможност да преживеят уникалното усещане да са част от цяла мрежа от активни млади граждани на Европа. Прякото участие на младшите посланици беше осигурено под формата на задаване на писмени въпроси на английски език и гласуване чрез slido.com в реално време. Беше дадена и възможност за пряко включване на желаещите училища за задаване на въпроси на живо към официалните лица: вице-президента на EП Педро Силва Перейра и съветника по човешките права и външна политика Мишел Рю. Водещи и модератори на събитието бяха Стефани Хинцман и Джейкъб Грот. Много въпроси бяха поставени и разисквани: психично здраве, напрежението между Беларус и Полша, мигранти, ваксини, климатична неутралност, права на жените, човешки права, Западни Балкани, детски труд, Фейсбук, Европейска армия и много други. На въпроса: Как искате да изглежда бъдещето на Европа?, присъстващите посочиха, че бъдещето на Европа трябва да е природосъобразно. Разочарованието на младшите посланици беше свързано с невъзможността да се проведе един истински и задълбочен дебат по всички тези въпроси, което обикновено се случва в младежките сесии на живо. Младшите посланици са решени да намерят допълващи начини да дебатират върху поставените въпроси и да намерят начин да изразят своята позиция. С тарши посланик Ивалина Иванова изразява своята благодарност към ангажираността и мотивацията на младшите посланици от математическата гимназия.

Сертификати за младшите посланици

Профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", гр. Враца раздаде сертификатите за участие на младшите посланици по програмата за училища посланици на Европейския парламент за учебната 2020/2021 г. Благодарни сме за оценката да заемем пето място в класацията и оставаме в очакване на участието ни в "Евроскола" на 15 Октомври в рамките на два часа чрез онлайн излъчване на живо на тема "Бъдещето на Европа: Как можем да постигнем желаната от нас Европа". А междувременно, подготовката вече започна...

Достойно класиране на ППМГ по програмата за училища посланици на ЕП

Профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", гр. Враца се класира на достойното 5-то място във финалното класиране на училищата посланици на ЕП и като награда получава участие в онлайн сесия на програма „Евроскола“ през Октомври 2021 г. След анализ на реализираните дейности по Програмата за училища посланици на 71 училища през настоящата година, 25 от тях се отличиха с постоянна работа и активна дейност през цялата учебна 2020/2021 г., в това число и математическата гимназия.
Старши посланик Ивалина Иванова, старши посланик Ивалина Райкова, старши посланик Пепа Павлова и ръководството благодарят на младшите посланици от математическата гимназия за положените усилия и постигнатите резултати. Един от младшите посланици продължава да защитава името на ППМГ като територия на знанието, затова продължавайте да подкрепяте двата отбора от 9 и 11 клас, като изгледате и харесате клиповете им.

9 Клас

11 Клас

Повече за доклада и дейностите на отличените училища посланици на ЕП можете да прочетете тук.

Резултат от фотоконкурса "Европа около мен"

Приключи работата по онлайн списание с получените снимки за фотоконкурса "Европа около мен", иницииран от младшите посланици към ППМГ "Акад. Иван Ценов", Враца по повод 9 Май - Деня на Европа. Младши посланик Даниела Кременска създаде списанието, като класифицира получените фотографии в няколко категории. Списанието ще бъде изпратено на всички училища във Враца и в страната, чийто представители участваха във фотоконкурса - Профилираната природо-математическа гимназия, Враца, Езикова гимназия - Враца, Средно училище Козма Тричков, Враца, Спортно училище Велико Търново. Сърдечно благодарим на всички ученици и учители, които се включиха в инициативата.

Откриване на информационен център

ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца уважи поканата на Търговско-промишлената палата – Враца по повод официалното откриване на информационен център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Враца от ново поколение, който ще извършва дейности за нов петгодишен период – до 2025 г. На тържеството, проведено на 14 май, присъстваха старши посланик Ивалина Иванова, заедно с младшите посланици Елеонора Цекова и Самуил Кулев, както и Калина Николова ръководител на програмите eTwinning и Erasmus+ в гимназията. Информационният център Европа Директно – Враца и Центърът за развитие на човешките ресурси в лицето на Търговско-промишлената палата са партньор на математическата гимназия както по линия на програмата за Училища посланици към Европейския парламент, така и на програмата Erasmus+. Една от насоките на дейностите на новия център ще продължава да бъде работата с младшите посланици и предоставяне на официални материали за работа от утвърдени институции като част от борбата с дезинформацията, наред с разяснения за това как Европа се бори с пандемията от COVID-19, информация за плана NextGenerationEU за възстановавяне и насърчаване на зеления и цифровия преход. Новото поколение центрове ще организират граждански диалози и прояви с широко участие за Конференцията за бъдещето на Европа. Очертани бяха и краткосрочните цели за следващите два месеца, в които беше споделена идеята за стартиране на първи випуск „Клас Европа“ сред учениците от 8 клас.

Пожелаваме успех в реализирането на планираните дейности и ползотворно сътрудничество!

Признание за работата на младшите посланици

Профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов", гр. Враца беше избрана за училище посланик на месец април заради многобройните си дейности както на местно, така и на европейско ниво. 
На специално организиран ежемесечен уебинар на старшите посланици, който ще се проведе онлайн на 18 май, старшият посланик Ивалина Иванова ще разкаже подробности за реализираните през месец април проекти. Сред тях са подкрепа на инициативата на СУ "Св.Св. Кирил и Методий", гр. Радомир под мотото "Светът на книгите и културното наследство на Европа", отбелязване на Деня на Земята с видеа и електронна книжка, първо присъствено практическо упражнение на младшите посланици на тема "Медийна грамотност и онлайн сигурност" съвместно с Калина Николова - ръководител на програмите eTwinning и Erasmus+, сътрудничество с Търговско-промишлената палата в гр. Враца за участие в инициатива на Дома на Европа във Франция за създаването на видео за Зелената сделка на ЕС. Училището стартира партньорство с училище от Нидерландия по две актуални теми - климатични промени и равноправие на половете, което ще завърши с размяна на документални видеа по темите. Те оформиха и информационен кът в училището с дейности по Програмата за училища посланици, а младшите посланици Виктория Тодорова и Цветислава Димитрова създадоха и поддържат инстаграм профил epas_vratsa.
Повече за дейностите прочетете в специално създавания от Бюрото на Европейския парламент бюлетин:

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни