Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Международна работна среща по Програма ACES

„Солидарност” е мотото на международна работна среща по Проект „Всеки глас трябва да бъде чут”, чиито домакин бе елитната врачанска гимазия. Домакини и гости от училищата-партньори от Румъния и Молдова споделиха продуктите от своите дейности. Те показаха видео филми на тема „Солидарност”с участието на деца от различни социални групи, електронна книга "Пролетни празници в трите страни", речник на българските думи в румънския език, илюстрован от българските ученици и др.

Акцент в програмата беше съвместното обучение на членовете на трите екипа от доброволци, представители на Българския младежки червен кръст. Те демонстрираха оказване на първа помощ и споделиха принципите на своята организация: хуманност, безпристрастност, универсалност, единство.

Гостуващите ученици и техните учители описаха срещата като приятно докосване до живописната природа, културните особености и историята на града и страната ни. Те бяха любопитни да научат за националните особености на общия обичай Мартеници, който румънци и молдовци наричат Мартишор.

Калина Николова, учител по английски език в гимназията и ръководител проекта сподели, че са проведени различни дейности по проекта в Дом за възрастни хора „Зора”, Дневен център „Зорница”, ЦДГ „Европейчета”, както и срещи с деца в неравностойно положение.

 „Идеята ни е възпитаване на съпричастност и разбиране, както и даване възможност за изява. Проектът даде възможност нашите ученици да посетят двете страни през ноември 2015 г.”, каза още Николова.

От стартирането си през 2006 г. Програма ACESсе финансира от Фондация ERSTE, с партньорство на Interkulturelles Zentrum и Nadácia Slovenskej sporitel'ne и сеподкрепя от министерствата на образованието на страните участнички.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни