mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

БДП

Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП `2022 г.

Учениците от 6 клас на ППМГ отбелязаха  20.11.2022 г. - Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП. Те изработиха табло, което бе поставено във фоайето на гимназията.

Ден на безопасността на движението по пътищата

29 юни - Ден на безопасността на движението по пътищата

Световeн ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

На 21 ноември 2021 г. учениците от прогимназиалния етап на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ се включиха в отбелязването на Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. За целта беше изготвена презентация. 
Началото на инициативата е поставено през 1995 г. от Европейската федерация на жертвите от ПТП (FEVR), като през първите години се отбелязва само на Стария континент. Много бързо добива глобална популярност и през 2005 г. е обявен с резолюция на ООН за Световен ден за възпоменание, който се отбелязва всяка година, в третата неделя от месец ноември.

Европейска седмица на мобилността 2021 г.

ППМГ "Академик Иван Ценов" гр.Враца отбеляза Европейска седмица на мобилността в периода 16-22 .09.2021 г. със създаването на табло по темата, както и изложба от ученически рисунки, отразяващи инициативата.

 

 

 

29 юни Национален ден на безопасността на движението по пътищата

ППМГ „Академик Иван Ценов“ отбеляза Националния ден на безопасността на движението по пътищата под мотото „На пътя животът е с предимство“. Учениците подготвиха и представиха материали по следните теми: 
Опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране; 
Несъобразената или превишена скорост – предпоставка за ПТП 
Обезопасителният колан спасява човешки живот и придотвратява леки и средни телесни наранявания; 
Безопасността на пешеходците в градски условия 

 

Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия:
Помним (тези, които са загинали), Подкрепяме (тези, които са пострадали), Действаме (за по-добра реакция при катастрофи).

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година денят е 15 ноември. Тогава хора от целия свят отдават почит към загиналите и отправят молитви за здраве и бързо възстановяване на получилите физически или психически травми при пътнотранспортни инциденти, припомнят от пресцентъра на МВР.
Според данните на Световната здравна организация – приблизително 1,35 милиона души загиват всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия, а други 50 милиона са ранени. В ЕС през 2018 г. 25 100 души са загубили живота си, а около 135 000 души са тежко ранени при инциденти на пътя.
Данните на СЗО показват, че нараняванията при ПТП са водещата причина за смъртност във възрастовата група от 5 до 29 години. Това е факт, който трудно дори осмисляме.
В България само за последната 2019 г. в 6730 пътнотранспортни произшествия са ранени 8499 и са загинали 628 участници в движението по пътищата, затова от самите нас зависи да намерим верния път към опазването на здравето и живота.
Всичко това трябва наистина да ни накара да се замислим. Да, много зависи от институциите, но всъщност безопасността на пътя е резултат от приноса на цялото общество. Дали водачите са толерантни и концентрирани, дали пешеходците спазват правилата и се оглеждат, дали велосипедистите се движат на обозначени места и съгласно правилата и още много и много.
Много важно е да осъзнаем, че пътнотранспортният травматизъм не е просто статистика. Това са реални човешки съдби, много от които унищожени заради поемане на ненужен риск, разсеяност или грешка на пътя.
Затова и от 1995 г. се отбелязва Денят за възпоменание на жертвите от ПТП – за да помним хората, загубили живота си, и тези, които са пострадали.
Нека обединим усилия в името на живота и всеки от нас даде своя принос
Предайте посланието: пътният травматизъм има реални човешки лица, съдби и унищожени мечти. Когато предприемаме рискове на пътя ние не застрашаваме други превозни средства. Ние застрашаваме хора. 

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни