mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Откриване на Математически турнир

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – гр. Враца е домакин на Регионален математически турнир „Видин-Монтана-Враца“, който се провежда на 25 и 26.02.2023 г. Състезанието се организира със съдействието на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“ и Съюза на математиците в България. Участниците в турнира  са 75 ученици, от V до XII клас, от природо-математическите гимназии от Видин, Монтана и Враца.
Гости на официалното откриване бяха Лорета Колева – началник на РУО – Враца, доц. д-р Първан Първанов – декан на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“, проф. Станислав Харизанов от Института по математика и информатика на БАН, който е и бивш възпитаник на врачанската математическа гимназия, и Илонка Вутова – председател на Съюза на математиците за област Враца. 
Директорът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, г-жа Татяна Василева приветства с добре дошли гостите от Видин е Монтана и подчерта значението на този турнир за продължаване на традициите в сътрудничеството между трите математически гимназии от Северозапада. 
В приветствието си началникът на РУО – Враца, г-жа Лорета Колева акцентира, че това събитие дава поле за изява на младите математически таланти, засилва състезателния хъс, отваря нови хоризонти и създава не само конкуренция, но и сътрудничество и приятелства. 
В обръщението си към участниците, доц. д-р Първан Първанов заяви, че този математически турнир има не само състезателен характер. Идеята е участниците да изпитат удоволствие, решавайки задачи от материала, който изучават в момента и да завържат нови приятелства с учениците от другите два града. 
Председателят на Съюза на математиците за област Враца, г-жа Илонка Вутова пожела на участниците в турнира да бъдат силни, смели, логични, търпеливи към себе си да слушат учителите си, за да успеят и нека най-добрите победят. 
Математическият турнир Видин-Монтана-Враца е с продължителност 3 часа, като участниците решават 3 задачи за своята възрастова група. За първи път тази година учениците от 11 и 12 клас решават задачи от профилираната подготовка по математика, отговарящи по сложност на материала, даван на матурата. Работите се оценяват от комисия от представители на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“ и Института по математика и информатика на БАН.
Обявяването на резултатите и награждаването на победителите ще бъде на 26.02.2023 г. (неделя) от 10:00 часа в конферентна зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов“.
Състезанието стартира през 1972 година във Видин. В следващите години негови домакини са били последователно Монтана (тогава Михайловград), Враца и т.н. По различни причини трибоят е прекъсван неколкократно.  
По традиция в турнира вземат участие най-изявените ученици по математика и на него се гледа като на школа за подготовка за други наши и международни състезания.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни