Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Архив УС - 2015/2016 г.

Коледни късметчета

Ученици от ПМГ раздаваха коледни късметчета с пожелания на гражданите на града от името на Ученически Училищен Съвет и клуб по екология "Таралежите" при ПМГ-Враца.

Беше много вълнуващо преживявание за нас, надяваме се и за гражданите минали на площад "Суми" между 12.00 и 13.00 часа - споделиха участниците.
 

Уроци по благотворителност

Съпричастността към нуждаещите се и осъзнаването на необходимостта от благотворителност са част от доброто възпитание и доброто образование, смятат учениците от врачанската природо-математическа гимназия.
В училището са наясно, че идеята за благотворителността не е единствено част от предпразничното суетене преди Коледа, Великден или Деня на детето. Затова инициативите за подпомагане на нуждаещите се на Ученическия училищен съвет към ПМГ „Акад. Иван Ценов“ се случват в рамките на цялата година. В навечерието на Светлите коледни и новогодишни празници обаче сърцата на младите хора сякаш се отварят още повече за доброто. Затова и техните благотворителни акции стават повече.
Първата от тях, вече традиционна, стартира още в началото на месец декември. Нейното име е „Осинови врачанско семейство“, като съорганизатор освен Ученическия училищен съвет беше и Туристическият клуб към гимназията, носещ името „Таралежите“. Целта на кампанията бе подпомагането на децата от социално слаби семейства от Враца с предметни дарения.
Част от утвърдена вече традиция беше и втората инициатива на учениците от ПМГ - посещението в Дома за стари хора „Зора“. Живеещите в него възрастни хора бяха зарадвани с подбрани от децата интересни книги и ръчно изработени коледни картички, които направиха техните празнични дни по-светли.
„Празниците ни правят по-добри, но истинската доброта е онази, която е насочена не само към хората, а и към другите живи същества, които имат нужда от подкрепа“ - убедени са членовете на Ученическия училищен съвет. Като проява на тази своя ангажираност тази година те организираха още една благотворителна инициатива – за набиране на материали, които да подпомогнат дейността на неправителствената организация „Анимал хелп“ - Враца. На приюта за кучета, който тя поддържа, бяха дарени десетки пакети с храна, одеяла, каишки, купички и други пособия от първа необходимост. 
С всяка изминала година инициативите за подпомагане на хората в неравностойно положение, на възрастните, на нуждаещите се, на бездомните животни, които подемат учениците от врачанската природо-математическа гимназия стават все повече. Те стават неотменна част от живота в училището, каквито са още задълбоченото усвояване на учебния материал и различните форми на спорт и извънкласна дейност.  

Коледна украса

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни