mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

УС 2021/2022 г.

Областна среща на Ученическите съвети

Първа по рода си областна среща на Ученическите съвети се организира в ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Инициативата е на  Ученическия съвет на гимназията и се реализира съвместно с Младежки Център – Враца. Участие във форума взеха ученици и педагогически специалисти от различни населени места в региона. При официалното откриване, те бяха приветствани от Татяна Василева – директор на ППМГ и Ивка Гиздина – старши експерт по приобщаващо образование към РУО – Враца. 
В обръщението си г-жа Василева подчерта колко важно за успешната реализация на младите хора е да притежават качества да управляват различни процеси и да организират дейности. Участието в подобни инициативи спомага за подобряване на тези умения и младите хора стават още по-можещи, креативни, инициативни.    
Според Ивка Гиздина - старши експерт по приобщаващо образование към РУО – Враца, чрез подобни инициативи на младитне хора може да се види гражданското образование в действие, надграждат се лидерски умения, които после се мултиплицират за една успешна реализация. 
Обучението се проведе в два модула и се ръководеше от Никола Живков от Младежки център – Враца. Темата на първата част беше свързана с изграждане на финансовата грамотност и разпределението на задачи и отговорности. През втората част акцентът беше поставен на изгражданито на доверие в колектива. Основната цел на срещата беше младите хора да придобият умения за действие при организиране на различни събития през техните неформални групи и ученически съвети, което от своя страна ще подпомогне ученическото самоуправление на местно и регионално ниво.

Ученичка от ППМГ стана кмет за един ден

Виктория Данова стана кмет на Враца в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Възпитаничката на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ е активна в сферата на младежките дейности и представи България на международна конференция в Италия, където беше обсъждана новата Стратегия за правата на детето.
“Надявам се престоят ви в общинска администрация да е изключително полезен. Вярвам че нестандартните ви идеи и градивната критика ще помогнат на нашите експерти. Пожелавам ви да бъдете упорити, да не се отказвате от трудностите и с ежедневните си дейности да допринасяте за развитието на нашия град“ – с тези думи кметът Калин Каменов приветства участниците в инициативата.
В рамките на посещението си в Община Враца, учениците се запознаха с работата на ресорните заместник-кметове, главния архитект, председателя на Общинския съвет, както и на експертите от местната администрация.
Инициативата на Фондация „Джуниър Ачийвмънт“ се организира за 20-та година, като основната цел е учениците да се запознаят с работата на местните администрации.

Международна конференция в Италия

Ученичка от ППМГ “Акад. Иван Ценов“ представи България на международна конференция в Италия

Председателят на Ученическия съвет при ППМГ “Академик Иван Ценов“ - Враца Виктория Данова от 10 г клас представи България на конференция на високо равнище за обсъждане на новата Стратегия за правата на детето (2022-2027) в Рим, Италия.

Като председател за Област Враца в Държавна агенция закрила на детето, тя бе номинирана за участие в конференцията сред председателите на 36 области в страната.
В българската делегация, освен Виктория, бяха нейният ментор Мария Беличовска - Младши експерт, Дирекция „Политики и програми за детето, стратегическо развитие и координация“ към Държавна агенция за закрила на детето, Д-р Елеонора Лилова – Председател на Държавна агенция за закрила на детето и Манол Манолов, съветник на министъра на образованието.
Виктория определя като изключително важни срещите, които е осъществила с министъра на Family and Equal Opportunities, както и с Robert Spano, President of the court of human rights in the council of Europe.

На 7 април младите делегати от 10 европейски държави говориха за позитивите и негативите от това да си дете през 2022 година, а на 8 април Виктория, съвместно с представителите на Италия и Испания представиха своите идеи в новата стратегия за правата на детето.

8 март

Специална изненада, по повод Международния ден на жената 8 март, подготви Ученическият съвет на ППМГ "Акад. Иван Ценов". Те изработиха и поднесоха на всички дами от гимназията картичка с послание за празника. Учениците подготвиха интересен подарък и за ръководството на Регионално управление на образованието във Враца - кошници с ръчно изработени цветя.

Благотворителен базар

Благотворителен базар  по повод Свети Валентин организира Ученическият съвет на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Вдъхновени от празника на любовта, участниците в инициативата бяха подготвили тематично украсени домашни сладкиши, както и такива с форма на сърца. Ученици и учители имаха възможност да опитат предложените на базара изкушения. През целия ден във фоайето на първия етаж беше поставена и ПОЩАТА НА КУПИДОН, в която всеки желаещ можеше да пусне картичка-валентинка с послание на към любимия човек. Събраните по време на благотворителния базар средства ще бъдат дадени за кауза, която Ученическият съвет предстои да избере, уточни председателят Виктория Данова.

Благотворителни инициативи на УУС

Поредица от благотворителни инициативи организира в навечерието на Рождество Христово Ученическият съвет на ППМГ "Акад. Иван Ценов". Учениците посетиха Защитено жилище във Враца, където  подариха на обитателите дрехи и лакомства.

Възпитаниците на гимназията подготвиха изненада и за четириногите обитатели на Приюта за животни . В навечерието на Коледа децата дариха храна на настанените в приюта кучета.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни