mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Ученически съвет

Областна среща на Ученическите съвети

Първа по рода си областна среща на Ученическите съвети се организира в ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Инициативата е на  Ученическия съвет на гимназията и се реализира съвместно с Младежки Център – Враца. Участие във форума взеха ученици и педагогически специалисти от различни населени места в региона. При официалното откриване, те бяха приветствани от Татяна Василева – директор на ППМГ и Ивка Гиздина – старши експерт по приобщаващо образование към РУО – Враца. 
В обръщението си г-жа Василева подчерта колко важно за успешната реализация на младите хора е да притежават качества да управляват различни процеси и да организират дейности. Участието в подобни инициативи спомага за подобряване на тези умения и младите хора стават още по-можещи, креативни, инициативни.    
Според Ивка Гиздина - старши експерт по приобщаващо образование към РУО – Враца, чрез подобни инициативи на младитне хора може да се види гражданското образование в действие, надграждат се лидерски умения, които после се мултиплицират за една успешна реализация. 
Обучението се проведе в два модула и се ръководеше от Никола Живков от Младежки център – Враца. Темата на първата част беше свързана с изграждане на финансовата грамотност и разпределението на задачи и отговорности. През втората част акцентът беше поставен на изгражданито на доверие в колектива. Основната цел на срещата беше младите хора да придобият умения за действие при организиране на различни събития през техните неформални групи и ученически съвети, което от своя страна ще подпомогне ученическото самоуправление на местно и регионално ниво.

Ученичка от ППМГ стана кмет за един ден

Виктория Данова стана кмет на Враца в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Възпитаничката на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ е активна в сферата на младежките дейности и представи България на международна конференция в Италия, където беше обсъждана новата Стратегия за правата на детето.
“Надявам се престоят ви в общинска администрация да е изключително полезен. Вярвам че нестандартните ви идеи и градивната критика ще помогнат на нашите експерти. Пожелавам ви да бъдете упорити, да не се отказвате от трудностите и с ежедневните си дейности да допринасяте за развитието на нашия град“ – с тези думи кметът Калин Каменов приветства участниците в инициативата.
В рамките на посещението си в Община Враца, учениците се запознаха с работата на ресорните заместник-кметове, главния архитект, председателя на Общинския съвет, както и на експертите от местната администрация.
Инициативата на Фондация „Джуниър Ачийвмънт“ се организира за 20-та година, като основната цел е учениците да се запознаят с работата на местните администрации.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни