Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Още един успешен випуск изпрати ПМГ - Враца

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2015/2016 уч.г.

На 21 юни 2016 г. 192-ма зрелостници от  ПМГ „Академик Иван Ценов“ получиха дипломите си за средно образование. Възпитаниците на най-титулованата образователна институция в областта спазват традицията да навлизат в живота на възрастните с висок успех от дипломите, със знания и умения, натрупани в годините на обучение, с активна гражданска позиция и съзнание за отговорността пред обществото, която носят.

Огромна част от тях – бъдещи научни работници, инженери, лекари, програмисти, архитекти, юристи, педагози, икономисти, мениджъри, предприемачи – вече са приети в престижни университети в България и в чужбина.

Равносметката на завършващите ПМГ за тази учебна година включва един златен медалист за най-висок успех от дипломата – Валенсия Вачева, още 15 сребърни медалисти, постигнали успех до 5.94, както и 11 бронзови медалисти, чиито дипломи са с успех над 5.90.

Специални плакети за принос към издигането на престижа на гимназията получиха 13 зрелостници, които са защитавали честта на училището и на образователното дело в Област Враца на национални и международни състезания и олимпиади. Между тях са лауреатът на националната олимпиада по история Калояна Янкова и Христина Христова, получила лауреатско звание на националната олимпиада по физика.

„Не забравяйте, че колкото и далеч и колкото и високо да ви отведе животът, винаги може да се върнете тук, в този град, в тази страна, която всички наричаме Родина, в това училище, в което вие винаги ще имате място – в спомените, в духа му, в традициите, които го крепят за да бъде най-доброто в града.На добър час, випуск 2016, на добър час, скъпи млади хора!“

С тези думи директорът Татяна Василева изпрати поредния успешен випуск на най-елитната врачанска гимазия.

 

Пореден успешен випуск седмокласници излиза от ПМГ Враца

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2015/2016 уч.г.

Да изчистим България

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2015/2016 уч.г.

Деветокласници от ПМГ се включиха в инициативата да изчистим България като почистиха двора на гимназията.

Абитуриентите от ПМГ – Враца отпразнуваха своя бал

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2015/2016 уч.г.

Стотици граждани се събраха на площад „Христо Ботев“, за да поздравят зрелостниците на най-елитната врачанска гимназия. 192-ма са учениците от ПМГ „Акад. Иван Ценов“, които празнуваха своя абитуриентски бал на 25 май 2016 г.. Събитието започна с традиционното дефиле, преминаващо през центъра на града начело с директора на училището Татяна Василева. Мажоретен състав и духова музика съпровождаха празничното шествие на абитуриентите.

След многобройните снимки и поздравления, младите хора се отправиха към ресторант „Хемус“, където отпразнуваха успешното си завършване. Кулминацията на тържеството бе цветна заря, която огря небето в полунощ.

Ученици от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца бяха наградени за постигнати успехи

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2015/2016 уч.г.

На специална церемония на 16 май 2016 г. ръководството на ПМГ гр. Враца награди свои възпитаници за принос в утвърждаването на името и престижа на училището.

Над 70 са учениците от Vдо XII  клас, които получиха отличия за постигнатите високи резултати на национални и международни олимпиади и състезания по математика, физика и астрономия, информационни технологии, математическа лингвистика, история, биология, чужди езици и др.

Първи бяха наградени лауреатите от националните олимпиади по история и физика. Това са Калояна Янкова от XIIклас, която стана лауреат на олимпиадата по история и цивилизация и Христина Христова, също от XII клас, получила лауреатско звание в националния кръг на олимпиадата по физика и астрономия.

Директорът на гимназията Татяна Василева специално благодари на изявените ученици и техните преподаватели по предмети за доброто им представяне, многобройните награди и медали от престижни форуми. Тя подчерта, че именно тези таланти са причината ПМГ „Акад. Иван Ценов“ да продължава да бъде най-значимата образователна иституция в града и региона.

DSC00160.JPG
« 1 of 9 »

Изпращане на випуск `2016

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2015/2016 уч.г.

192–ма са зрелостниците от ПМГ „Акад. Иван Ценов“, които днес прекрачиха за последен път прага на най-елитната врачанска гимазия. Тържественото изпращане започна в 11:30 часа след последния час на класа. С празнично шествие през центъра на града абитуриентите стигнаха до пл. „Христо Ботев“, където по традиция пуснаха във въздуха бели, зелени и червени балони. С тази церемония учениците от Випуск 2016 изпратиха не само своето родолюбиво послание към съгражданите си, а ясно показаха, че искат да осъществят мечтите си в България.

В приведственото си слово към абитуриентите, директорът на гимназията Татяна Василева изрази своята убеденост, че възпитаниците на ПМГ ще продължат образованието във висши учебни заведения не само в страната, но и в чужбина. Тя напомни на младите хора, че е важно да поемат по пътя на знанието, съзиданието и доброто, а целеустремеността и стремежа към усъвършенстване са единствен гарант за техния успех.

Великденски благотворителен концерт

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2015/2016 уч.г.

„Нашето училище – наш дом“ е мотото на благотворителния концерт, който възпитаниците на врачанската природо-математическа гимназия организираха в навечерието на Великден. Събраните средства са в размер на 738,00 лв. и ще бъдат използвани за дейности, които ще направят тяхното училище по-красиво и по-уютно.

Гости на събитието бяха зам.-кметът по образование Петя Долапчиева, председателят на Общински съвет - Враца Румен Антов, Гергана Василева – старши експерт по математика и информатика към РИО – Враца, членове на училищното настоятелство, родители, учители и ученици.

Директорът на ПМГ Татяна Василева връчи благодарствен адрес на представителите на Община Враца и Общински съвет - Враца като благодари за дългогодишното и ползотворно сътрудничество с институциите. Василева сподели още, че през лятото предстои саниране на училищната сграда, подмяна на отоплителната инсталация и абонатната станция.

„ПМГ е еталон за високо качество в образованието. Пожелавам ви все така да успявате във всяка наука, да отваряте нови хоризонти, а ние ще ви подкрепяме с осигуряването на по-добра среда“, каза още зам.-кметът по образование Петя Долапчиева.

Oрганизатор на благотворителното събитие е Ученическия училищен съвет към ПМГ – Враца. Неговият председател Ерик Търнавски разказа за идеята, целта и ползата от настоящата инициатива.

Право и привилегия да открие концерта получи неговият основен инициаторг-жаГалина Христова – старши учител по музика. Тя изпълни пиесите „Pietro`s return“и „Атлантик експрес“.Многобройната публика не спря да аплодира и изпълненията на десетките талантливи ученици от 5-ти до 12-ти клас, взели участие в концертната програма. Те представиха различни по стил певчески и инструментални изпълнения, атрактивни танци и илюзионно шоу.

Благотворителният спектакъл на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца завърши с изпълнения на абитуриенти, които след многобройни изяви за последен път пяха на училищната сцена. 

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни