Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ връчи свидетелства за основно образование

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2020/2021 уч.г.
Свидетелства за завършено основно образование получиха днес 53 ученици, завършили VII клас на ППМГ „Академик Иван Ценов“. 
В своето обръщение директорът на гимназията г-жа Татяна Василева изказа своята благодарност към учениците за високият им успех през учебната година – отличен 5,79. Изключително високи са и постигнатите резултати на НВО след VII клас.
На изпита по БЕЛ средният брой точки, който получиха седмокласниците от ППМГ е 78,70, при среден резултат за страната 53,86. Работите на 9 седмокласници са оценени с над 90 точки. Най-високият резултат от 99,5 точки получи Анна Мария Цветомирова Иванчовска от 7 а клас.
Отлично е представянето и НВО по математика. При среден брой точки за страната 37,94, седмокласниците от ППМГ получиха два пъти по-висок резултат – 77,49 точки! 12 от тях имат над 90 точки, а Полина Цанкова Пешева от 7 б клас е с пълни 100 точки.
4 ученици от VII клас на ППМГ завършиха своето основно образование с Плакет за отличен успех и активна състезателна дейност. Златен медал за успех 6,00 получиха 10 ученици, сребърен за успех над 5,95 – 5, а с успех над 5.90 – 2. 
Г-жа Василева благодари на учениците за постигнатите изключително високи резултати, на учителите за неуморния труд и на родителите за подкрепата. Пожела на седмокласниците успех в по-нататъшното им обучение и едно прекрасно, изпълнено с положителни емоции и незабравимо лято.

Връчване дипломите на зрелостниците

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2020/2021 уч.г.
Диплома за завършено средно образование получиха тържествено 151 зрелостници от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Церемонията са проведе в Градската концертна зала. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Враца Калин Каменов, Гергана Василева –старши експерт от РУО – Враца и Вероника Бозова – председател на училищното настоятелство. 
Със сребърен медал своето образование завършиха 7 дванадесетокласници от ППМГ, а с бронзов – 11. Плакети за отличен успех и постигнати високи резултати на национални състезания и олимпиади получиха 13 зрелостници, като 6 от тях са носители и на сребърен или бронзов медал. Отличията бяха връчени от кмета Калин Каменов, който в обръщението си към зрелостниците подчерта важната роля, която имат младите хора и отговорностите, които тепърва предстоят пред тях. 
„Вярваме във Вас и Вашия потенциал и Ви очакваме отново тук, за да покажете какво сте научили, какво знаете и да работите за развитието на града си, който ще продължавате да носите в сърцето си, където и да сте. Бъдещето на нашия град е във Вас!“, допълни още градоначалникът. 
От името на училищното настоятелство, председателят Вероника Бозова връчи почетен знак на зрелостниците, завоювали високи отличия през годините на обучението си. 
В своето слово директорът на училището г-жа Татяна Василева пожела на завършващите успех във всички начинания, здраве и енергия, за да реализират мечтите си. Тя подчерта изключително високите резултати, постигнати от зрелостниците, въпреки сложната обстановка, в която всички живеем през последните 2 години. 
От всички 151 възпитаници на гимназията, които завършват, 77 са с отлични дипломи. При среден успех на държавните зрелостни изпити по БЕЛ за страната 4.14 – резултатът на ППМГ е 5.01, 5,46 - по английски език, мн.добър- 5.44 по биология и ЗО, 5.30 по физика и астрономия, 5.07 - по история и цивилизация, 4.83- по математика, 4.87 по география и икономика, 4.87 по философия. Средният успех на випуск 2021 от ДЗИ е Мн.добър 5.07. С резултатите си ППМГ „Академик Иван Ценов” отново се нарежда на първо място в област Враца.

Подкрепете ни!

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2020/2021 уч.г.
ППМГ “Академик Иван Ценов“ – Враца участва в конкурс, организиран по европейки проект ENEN+ , целящ да засили интереса към областите, „свързани с мирното използване на атомната и ядрената енергия. Двата отбора на гимназията са допуснати до финалния етап на състезанието „и през следващата седмица ще защитават своите проекти. Подкрепете ни, за да представим училището по най-добрия начин.
Ръководител на отборите е госпожа Пепа Павлова, учител по физика и астрономия.

Вашата подкрепа е важна за нас! ГЛЕДАЙТЕ ни и ни ХАРЕСАЙТЕ в YouTube:

11 клас

9 клас

Дарение

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2020/2021 уч.г.
Нови 15 компютърни конфигурации получи ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Те са дарение от господин Иво Евгениев, бивш възпитаник на гимназията.
Благородният жест е във връзка с 50-та годишнина на училището и личен 50 годишен юбилей на дарителя. Получената техника е на стойност 21 000 лв. Тя е от висок клас, предоставяща отлични възможности за обучение на учениците в сферата на приложното програмиране. С компютърните конфигурации ще бъде оборудвана нова лаборатория по информационни технологии и програмиране.   
Учениците връчиха на Иво Евгениев благодарствен адрес за направеното дарение. Той получи от директора Татяна Василева и почетен плакет на училището. 
В разговор с учениците, Иво Евгениев заяви, че дарението е било само повод отново да се върне в училището, което е завършил. Той се ангажира през следващата учебна година да организира поредица от срещи с личности, изградили успешна кариера в различни направления. 

Поход "По стъпките на Ботевата чета"

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2020/2021 уч.г.
Ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ тръгнаха по стъпките на Христо Ботев и неговата чета. Групата походници, с ръководители Мартин Стойчевски и Милен Маринов, приеха знамето в местността “Речка”. Тази година трасето от Козлодуйския бряг до връх Околчица се преминава щафетно, като всеки ден в Ботевия поход се включват групи ученици от различни общини на област Враца.

Физици от ППМГ на среща с изобретател

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2020/2021 уч.г.

Свое изобретение представи пред ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ бивш възпитаник на гимназията. Той се казва инж. Александър Христов и само преди броени дни е получил патент за електрически двигател на бъдещето. Върху изобретението работил заедно с двамата си братя, които също са завършили врачанската математическа гимназия. Именно тясната връзка на тримата с училището е и причина първото официално представяне на иновацията да бъде точно на това място. На срещата присъстваха младши посланици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и ученици с профил физика от IX, X и XI клас. Пред тях инж. Христов разказа за своята електрическа машина с допълнителен подвижен статор, която може да намери широко приложение в бъдеще. Запозна учениците с предимствата на електродвигателите, които се прилагат все по-широко и започват да изместват двигателите с вътрешно горене. Идеята на инж. Александър Христов бе чрез тази среща да мотивира възпитаниците на гимназията и да им покаже нагледно, че когато човек работи в дадена област и прави това, което харесва, може трудът му да бъде увенчан с успехи.

Абитуриенти - випуск 2021 г.

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2020/2021 уч.г.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни