Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Честит 70-ти рожден ден на обединена Европа!

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2019/2020 уч.г.

Днес честваме 70 години от подписването на 9 май 1950 на декларацията за създаване на първия съюз на европейски държави след Втората световна война.

Честит Ден на eTwinning!

На днешния ден отбелязваме и Деня на eTwinning – глобалната мрежа от образователни институции в Европа, в чиито редици са и двата екипа на проектите по Програма Еразъм +, работещи в нашето училище.
Винаги ще ни бъде нужна силна и обединена Европа и ние с екипите от ученици и учители, работещи по Програма Еразъм +, даваме своя малък принос чрез опознаване на европейската култура, трениране на критично мислене и създаване на приятелства.

Участието ми в европейска онлайн конференция на днешния празничен ден в качеството ми на eTwinning посланик към ЦРЧР - агенцията, която администрира програмите на Европейската комисия за България – ми дава повод да засегна някои аспекти на ползването на онлайн ресурси в условията на пандемия и онлайн обучение.
Глобалната криза ни налага да живеем онлайн, технологиите са чудесен инструмент за поддържане на връзка с близките, приятелите, образователните институции. Много от нас вече са се ориентирали във функциите им и активно ги използват. Ето няколко полезни идеи за употребата им с положителна цел:
- за водене на физически тренировки
- за провеждане на виртуални викторини с членове на семейството, които живеят далече, или с приятели
- за организиране на кампании за набиране на средства за борба с пандемията
- и разбира се – за учене.
Ползването на Интернет обаче винаги трябва да върви с прилагането на здравия разум и да е обвързано с познанието за онлайн безопасност. В тази връзка бих желала да насоча вниманието на учениците отново към някои съвети за онлайн безопасност:
- Не отваряйте линкове, които получавате в имейли от ненадеждни източници – препоръчително е да потърсите споменатата в тях страница чрез браузър.
- Не отговаряйте на непоискани съобщения дори и ако изглежда, че са изпратени от официални източници. Препоръчително е да се свържете с официален представител на тези източници, за да уточните дали действията, споменати в съобщението, са реални.
- Използвайте актуална версия на операционната система и всички приложения, които ползвате. Това ще ви гарантира защита от пробиви в сигурността.
За повече идеи препоръчвам надеждния портал на Европейската комисия Better Internet for Kids. Там ще получите и информация за защитата на често ползвани приложения и социални мрежи.

А на следващия линк ще откриете идеи, подбрани от младите посланици на Better Internet for Kids, за това как да се възползваме от технологиите с мисъл за своята онлайн сигурност:
https://www.betterinternetforkids.eu/…/practi…/youth/detail…

Калина Николова, учител по английски език
ППМГ „Акад. Иван Ценов”

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни