Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Официално връчване на свидетелствата за основно образование

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

На 03.07.2019 г., в Конферентната зала на гимназията тържествено бяха връчени свидетелствата за завършено основно образование на 52 ученици от 7 клас с класни ръководители Ваня Иванова и Милена Иванова.
За поредна година седмокласниците ни показаха много високи резултати на Националното външно оценяване по български език и литература и математика, които им отреждат първо място в областта и безспорно ще ги поставят в челните позиции за страната. Гордост за училището са стоте точки на изпита по български език и литература на Магдалена Вълкова, както и отличният успех от 86.84 точки по предмета и 73.61 точки по математика, които са много над средните резултати за страната.
Випуск 2019 година има своите впечатляващи резултати. На Тридесет и осмата национална олимпиада по български език и литература участваха четирима седмокласници - Светла Илиева, Ема Дилова, Мария Пешкова и Катерина Мариянова. Повече от блестящо бе представянето на Ема Дилова и на Националния кръг на олимпиадата по астрономия, където зае второ място сред седмокласниците и получи оценка 6.00. Много бяха и отличията на седмокласниците ни от математически състезания.
Госпожа Наталия Василева, заместник директор на гимназията, поздрави седмокласниците с успешното завършване на основно образование и отличното представяне на изпитите и връчи седемнадесет плакета за издигане престижа на училището, а още шестима получиха грамота за отличен успех.
В този вълнуващ момент от името на випуска се изказа Ема Дилова, която с топли и сърдечни думи благодари на учителите за положения труд и пожела на всички свои съученици успех и безгрижно лято.

"Най-патриотичен клас" `2019

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

За трета поредна година учениците от ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца ще участват в конкурса за "Най-патриотичен клас". Инициативата е на Община Враца и е част от "Ботеви дни”. Тя е единствено по рода си в страната състезание по патриотизъм, което има за цел да насочи вниманието на младите хора към националната история и да стимулира творческото им мислене в посока възпитание на родолюбив дух и активно гражданство.
През учебната 2018-2019 г. в ППМГ „Академик Иван Ценов” ученици от XI клас създадоха клуб "Млади родолюбци". В своите инициативи те редовно включваха и ученици от IX клас, които да продължат тяхното дело. Вдъхновени от идеята да допринесат не само за своето познание, но и да спечелят много последователи, да подтикнат своите връстници към родолюбиви инициативи, да внушат чувство на съпричастност и гордост към родната история, участниците от клуба работят под мотото: "За да останеш, за да си потребен..."
Резултатът е сайтът http://ppmg-vratsa.com/rodolubtsi/index.html, който представя инициативите и дейностите на клуба с ръководители Любина Карамелска - учител по история и цивилизация на XI б и IX в клас, класен ръководител на IX в клас и Станислава Каменова - учител по информатика и ИТ на XI б и IX в клас, класен ръководител на XI б клас.

ППМГ „Академик Иван Ценов“ връчи дипломи на своите зрелостници

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

На официална церемония днес 177 възпитаници на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ получиха дипломи за средно образование. Абитуриентите завършват с висок успех, знания и умения, натрупани в годините на обучение. По-голямата част от тях вече са приети в престижни български и чуждестранни висши учебни заведения.
Най-изявените възпитаници на гимназията бяха наградени с плакети за високи постижения в областта на науката, изкуството и спорта, медали и грамоти за отличен успех.
С отлична диплома са 76 зрелостници. Дванадесет ученици завършват със сребърен медал за отличен успех от дипломата, а бронзовите медалисти са 18. С плакети за отличен успех, високи постижения на национални олимпиади и състезания, издигане престижа на училището, извънкласна и проектна дейност бяха наградени общо 24 от випускниците. Статуетки за отличен успех и високи постижения в областта на спорта получиха седем ученици.
Средният успех на випуска е много добър. Броят на отличените оценки от държавните зрелостни изпити е 99.
„Скъпи зрелостници, желая ви да съхраните амбицията и мотивацията си за учене, да постигнете мечтите си. Ние вярваме във вас и вашият успех, защото сте добре подготвени и креативни. На добър час!“, пожела на абитуриентите директорът на гимназията г-жа Татяна Василева.
На събитието присъстваха кметът на Община Враца г-н Калин Каменов, г-жа Гергана Василева – старши експерт по организация на средното образование в РУО Враца, Стела Димитрова – началник отдел Образование и култура в Община Враца, Вероника Бозова – председател на Училищно настоятелство „Ентусиасти“, Момчил Младенов – председател на Обществения съвет, родители.

Министър Вълчев на посещение в ППМГ

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

     Профилираната природо-математическа гимназия„Акад. Иван Ценов“– Враца  е институция и отличен образователен модел, който се е доказал през годините с високите резултати и успехи на своите ученици и учители. Акцент на посещениетое новиятучебен корпус с интерактивни класни стаи и кабинети, с които училището стана част от политиките на министерството за въвеждане на дигиталните технологии в училище.Те променят методите на учене, повишават мотивацията и интереса на учениците и са пряко доказателство, че децата се справят по-добре с помощта на дигитално съдържание. Затова превърнахме използването на дигиталните ресурси в системна практика в работата си . През следващата учебна година ППМГ – Враца обявява прием по направление „Компютърни науки”, професия „Приложен програмист” - доказателство за трайното място, което училището заема в сферата на ИТ, инженерните и природни науки, продължавайки да е дом за интелигентни и мотивирани млади хора.

Отпуснатите от Министерството на образованието- 148 000 лева са използвани за оборудване и обзавеждане единадесет  инерактивни кабинета и  класни стаи със сензорни дисплеи за работа с електронно учебно съдържание и облачни технологии, защитена WIFI среда достъпна за учениците,28 брояновикомпютърни конфигурации за изграждане на публична информационна система с функция-  електронен звънец, за  изграждане на мрежа за пренос на данни (LAN). Те превърнаха на гимназията във високотехнологично училище без еталон във Враца и областта. Към тези средства се добавя и осигуреното със съдействието на Община Враца финансиране в размер на 2 300 000 лева по ОП „Региони в растеж”,Норвежкия механизъм и Общинската инвестиционна програма, използвани за цялостното обновяване на материалната база и сградния фонд на училището, изцяло подменена отоплителна и електрическа инсталация, реновиране на  спортната зала и открито футболно игрище.

             Това е базата и система за преподаване и учене, от която ППМГ „Акад. Иван Ценов“ поема към своя 50-годишен юбилей, към новите предизвикателства, които промените в обществото изискват.

Абитуриенти `2019

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

Казват, че красотата щяла да спаси света. И наистина е така. Към нея, красотата, ние, от ППМГ „Академик Иван Ценов“, добавяме интелект, амбиции, духовност, достойнство. Добавяме нашата умножена по 178 увереност, че можем да бъдем част от бъдещето на същия този свят.
178 абитуриенти от випуск 2019. Толкова много красота, толкова много мечти, толкова много надежди за бъдещето. Няма напразно хвърлени усилия. Няма напразно вложен труд. Няма напразно отдадена обич. И вие сте поредното доказателство за това! На добър час, момичета и момчета! Целият свят ще е ваш дом и поле за изявите и амбициите ви, но там някъде винаги ще разполагате с нещо повече от дом – вашето училище!

Тържестено шествие на 24 май

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

Изпращане на зрелостниците от випуск 2019

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

178 са зрелостниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, които за последен път  прекрачиха прага на нашата гимназия. Тържественото изпращане започна в 11:30 след последния час на класа. По традиция празничното шествие мина през центъра на града и стигна до пл. „Христо Ботев“, където абитуриентите пуснаха своите бели, зелени и червени балони с послания и играха хоро.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни