Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Връчване дипломите на випуск 2018

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2017/2018 уч.год.

Зрелостниците на ППМГ – Враца получиха своите дипломи за средно образование

На официална церемония на 22 юни 2018 г. 172 възпитаници на ППМГ „Акад. Иван Ценов“  получиха дипломи за средно образование. Абитуриентите завършват с висок успех, знания и умения, натрупани в годините на обучение. По-голямата част от тях вече са приети в престижни български и чуждестранни висши учебни заведения.  
Най-изявените възпитаници на гимназията бяха наградени с плакети за високи постижения в областта на науката, изкуството и спорта и медали за отличен успех.
Първенец на випуска със златен медал за диплома с успех Отличен 6.00 е Теодора Иванова. Тя е тазгодишният лауреат на Националната олимпиада по български език и литература, участник е в национални олимпиади по литература и физика, както и в национални състезания по математика и лека атлетика. Със златен медал за успех и плакет за участие в националните олимпиади по английски език и по български език и литература се дипломира Йоанна Кръстителска. С плакет за участие в националната олимпиада по философия и десето място място на националната олимпиада по математическа лингвистика бе удостоена Радина Илиева. Също златен медалист, с отлична диплома е и дванадесетокласникът Николай Георгиев.
С отличен успех се дипломират 85 зрелостници. Десетима завършват със сребърен медал за отличен успех от дипломата над 5,95, а бронзовите медалисти с успех над 5,90 са осем. Плакети за отличен успех, високи постижения на национални олимпиади и състезания, издигане престижа на училището, извънкласна и организационна дейност бяха наградени общо 18 от випускниците. Шестима получиха и статуетки за своя принос в областта на спорта.
Средният успех на випуска е много добър 5.34. Броят на пълните шестици от държавните зрелостни изпити е 24, а на отличните оценки - 156. Общият успех от матурата по български език и литература е много добър 5.14. На зрелостния изпит по математика учениците са постигнали общ резултат много добър 5.16; по химия и опазване на околната среда – отличен 5.71; по физика – отличен 5.66, а по английски език – отличен 5.68.
„Скъпи зрелостници, желая ви да съхраните амбицията и мотивацията си за учене, да постигнете мечтите си. Ние вярваме във вас и вашият успех, защото сте добре подготвени и креативни. На добър час!“, пожела на абитуриентите директорът на гимназията г-жа Татяна Василева. Най-изявените випускници получиха награди и от Училищното настоятелсво при ППМГ - Враца.
На събитието присъстваха зам. кметът на Община Враца г-жа Мария Попова, представители на училищното настоятелство при ППМГ „Акад. Иван Ценов“, родители.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни