Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Единадесетокласници от ППМГ – Враца инициираха патриотична игра

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2017/2018 уч.год.
Учениците от XI е клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца организираха днес тематична игра под надслов „Патриотът в мен“. Играта е част от конкурса „Най-патриотичен клас” – 2018 г., който се провежда под патронажа на кмета на Община Враца и е посветен на 142-та годишнина от подвига на Ботевата чета и 170 годишнината от рождението на Христо Ботев. 
Съгласно регламента на конкурса участници в него могат да бъдат само ученици в Х и ХІ-ти клас от училищата в град Враца, а участието на класа може да бъде под формата на патриотична инициатива, в която да се включат 90% от учениците на съответния клас.
Гост на събитието бе г-н Калин Каменов – кмет на града, който поздрави възпитаниците на профилираната природо-математическа гимназия за родолюбивата инициатива и пожела успех на участниците в играта. 
Учениците бяха разделени в два отбора от по четири човека, които се състезаваха в пет кръга. Единадесетокласниците отговаряха на въпроси свързани с живота и делото на поета и революционер Христо Ботев, разпознаваха патриотични песни, описваха видни български възрожденци, назоваваха заглавия на Ботеви стихотворения след като чуваха фрагменти от тях и т.н. Учителят по физическо възпитание и спорт в гимназията Филип Филипов се превъплъти в образа на героичния българин и рецитира неговото стихотворение „Патриот“. 
„Отбор получил най-висок брой точки има, но отбор победител няма, защото смисълът на играта не е в състезателния й характер, а в родолюбивия и патриотичен дух, който възпитава“, обясниха организаторите от XI е клас.
Програмата на деня продължи със спортни двубои по волейбол и баскетбол между учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.
Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни