Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Връчване дипломите на випуск 2018

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2017/2018 уч.год.

Зрелостниците на ППМГ – Враца получиха своите дипломи за средно образование

На официална церемония на 22 юни 2018 г. 172 възпитаници на ППМГ „Акад. Иван Ценов“  получиха дипломи за средно образование. Абитуриентите завършват с висок успех, знания и умения, натрупани в годините на обучение. По-голямата част от тях вече са приети в престижни български и чуждестранни висши учебни заведения.  
Най-изявените възпитаници на гимназията бяха наградени с плакети за високи постижения в областта на науката, изкуството и спорта и медали за отличен успех.
Първенец на випуска със златен медал за диплома с успех Отличен 6.00 е Теодора Иванова. Тя е тазгодишният лауреат на Националната олимпиада по български език и литература, участник е в национални олимпиади по литература и физика, както и в национални състезания по математика и лека атлетика. Със златен медал за успех и плакет за участие в националните олимпиади по английски език и по български език и литература се дипломира Йоанна Кръстителска. С плакет за участие в националната олимпиада по философия и десето място място на националната олимпиада по математическа лингвистика бе удостоена Радина Илиева. Също златен медалист, с отлична диплома е и дванадесетокласникът Николай Георгиев.
С отличен успех се дипломират 85 зрелостници. Десетима завършват със сребърен медал за отличен успех от дипломата над 5,95, а бронзовите медалисти с успех над 5,90 са осем. Плакети за отличен успех, високи постижения на национални олимпиади и състезания, издигане престижа на училището, извънкласна и организационна дейност бяха наградени общо 18 от випускниците. Шестима получиха и статуетки за своя принос в областта на спорта.
Средният успех на випуска е много добър 5.34. Броят на пълните шестици от държавните зрелостни изпити е 24, а на отличните оценки - 156. Общият успех от матурата по български език и литература е много добър 5.14. На зрелостния изпит по математика учениците са постигнали общ резултат много добър 5.16; по химия и опазване на околната среда – отличен 5.71; по физика – отличен 5.66, а по английски език – отличен 5.68.
„Скъпи зрелостници, желая ви да съхраните амбицията и мотивацията си за учене, да постигнете мечтите си. Ние вярваме във вас и вашият успех, защото сте добре подготвени и креативни. На добър час!“, пожела на абитуриентите директорът на гимназията г-жа Татяна Василева. Най-изявените випускници получиха награди и от Училищното настоятелсво при ППМГ - Враца.
На събитието присъстваха зам. кметът на Община Враца г-жа Мария Попова, представители на училищното настоятелство при ППМГ „Акад. Иван Ценов“, родители.

Седмокласници от ППМГ – Враца получиха свидетелство за основно образование

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2017/2018 уч.год.

57 са седмокласниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца, които на официална церемония на 15 юни получиха свидетелствата си за завършено средно образование. 40 % от тях са пълни отличници.
И тази година най-високият успех в областта на Националното външно оценяване е на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца.
Деветима от завършилите получиха почетен плакет за отличен успех и активна състезателна дейност. Това са: Стивън Василев, Биляна Герчева, Румен Иванов, Вяра Тодорова, Радина Михайлова, Цветина Статкова, Елица Павлова, Таня Петкова и Момчил Танчев.
Четиринадесет ученици бяха удостоени с почетна грамота за отличен успех. Техни класни ръководители са г-жа Катя Христова – главен учител по информатика и информационни технологии и г-жа Калина Николова – старши учител по английски език.
Директорът на гимназията Татяна Василева изказа поздравления и благодарности на учениците и техните учители за ползотворния труд и забележителните резултати.

Абитуриентско шествие ППМГ - Враца 2018

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2017/2018 уч.год.

Шествието от "птичи поглед"

Видео

Тържествено шествие на 24 май

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2017/2018 уч.год.

Единадесетокласници от ППМГ – Враца инициираха патриотична игра

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2017/2018 уч.год.
Учениците от XI е клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца организираха днес тематична игра под надслов „Патриотът в мен“. Играта е част от конкурса „Най-патриотичен клас” – 2018 г., който се провежда под патронажа на кмета на Община Враца и е посветен на 142-та годишнина от подвига на Ботевата чета и 170 годишнината от рождението на Христо Ботев. 
Съгласно регламента на конкурса участници в него могат да бъдат само ученици в Х и ХІ-ти клас от училищата в град Враца, а участието на класа може да бъде под формата на патриотична инициатива, в която да се включат 90% от учениците на съответния клас.
Гост на събитието бе г-н Калин Каменов – кмет на града, който поздрави възпитаниците на профилираната природо-математическа гимназия за родолюбивата инициатива и пожела успех на участниците в играта. 
Учениците бяха разделени в два отбора от по четири човека, които се състезаваха в пет кръга. Единадесетокласниците отговаряха на въпроси свързани с живота и делото на поета и революционер Христо Ботев, разпознаваха патриотични песни, описваха видни български възрожденци, назоваваха заглавия на Ботеви стихотворения след като чуваха фрагменти от тях и т.н. Учителят по физическо възпитание и спорт в гимназията Филип Филипов се превъплъти в образа на героичния българин и рецитира неговото стихотворение „Патриот“. 
„Отбор получил най-висок брой точки има, но отбор победител няма, защото смисълът на играта не е в състезателния й характер, а в родолюбивия и патриотичен дух, който възпитава“, обясниха организаторите от XI е клас.
Програмата на деня продължи със спортни двубои по волейбол и баскетбол между учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.

Випускниците от ППМГ – Враца подадоха ръка на дете в нужда

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2017/2018 уч.год.

Абитуриентите от профилираната природо-математическа гимназия подпомогнаха с финансови средства болно дете от Враца. Четиригодишната Цветозара Йорданова е с диагноза левостранна хемипареза. Момиченцето се нуждае от лечение и рехабилитация в чужбина. Днес зрелостниците от Випуск 2018 преведоха събраната сума от 1350,00 лв.
„Сърцата ни са широко отворени и се радваме да помогнем на Цвети. Пожелаваме и бързо и успешно възстановяване!“, споделиха възпитаниците на елитната врачанска гимназия.
Дванайсетокласниците смятат, че примерът, който дават ще бъде последван и от други завършващи занапред.

ППМГ – Враца изпрати Випуск 2018

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2017/2018 уч.год.

173 са зрелостниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, които за последен път днес прекрачиха прага на елитната врачанска гимназия. Тържественото изпращане започна в 11:30 след последния час на класа. По традиция празничното шествие мина през центъра на града и стигна до пл. „Христо Ботев“, където абитуриентите пуснаха своите бели, зелени и червени балони с послания и играха хоро. Трима випускници поздравиха своите съученици с дневна заря в цветовете на българското знаме.
Учениците от целия Випуск 2018 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца се включиха в националната благотворителна инициатива „С тениска на бала“. Атрактивни бяха и абитуриентите от паралелката на биолозите, които дефилираха облечени в народни носии.
„Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Затова мечтайте, поставяйте си високи цели, вървете напред и ги постигайте! Бъдете неспокойни и търсещи, вдъхновени и креативни. Желая ви здраве, високи резултати на ДЗИ и кандидат-студентските изпити и успешна реализация в живота. На добър час!“, това каза директорът на гимназията Татяна Василева в обръщението си към Випуск 2018.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни