Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Връчване дипломите на випуск 2017

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2016/2017 уч.г.

170 зрелостници от випуск 2017 на ППМГ получиха дипломите си за средно образование. Зрелостниците на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ завършват с висок успех,

знания и умения, натрупани в годините на обучение.По-голямата част от тях– бъдещи програмисти, инженери, лекари, мениджъри, архитекти, юристи, икономисти и предприемачи – вече са приети в престижни български и чуждестанни университети.

Официални гости на събитието бяха кметът на Община Враца Калин Каменов, областният управител Малина Николова, председателят на Общински съвет - Враца Румен Антов, председателят на Обществения съвет към ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Момчил Младенов, председателят на училищното настоятелство Бисер Лилов и зам.-председателят Вероника Бозова, експерти от РУО - Враца.

Кметът на Община Враца награди с плакети и грамоти за отличен успех, за високи постижения в различни научни области, завоювани призови места на олимпиади и състезания и за издигане престижа на училището, учениците: Ерик Търнавски, Ивайло Вутов, Илона Йорданова, Иван Стоянов, Михаел Младенов, Симона Герова, Александър Костов. Деветима са сребърните медалисти, постигнали успех над отличен 5.95, а единадесет са ностелите на бронзов медал, с успех над 5.90.Средният успех на випуска е много добър 5.46.

Броят на пълните шестци от държавните зрелостни изпити е 18, което прави ППМГ първа по успех в областта. Общият успех от матурата по български език и литература е много добър 5.17, спрямо оценка от 5.07 за профилираните училища в страната. На матурата по математика учениците са постигнали общ резултат много добър 5.18; по химия и ООС – отличен 5.98; по физика – отличен 5.92; по англииски език – отличен 5.61. Средният успех от третия, избираем държавен зрелостен изпит е отличен 5.78.

„Нашата гимназия има самочувствие на образователна институция, заслужила своя авторитет благодарение на успехите на своите възпитаници. Защото училището – това са неговите ученици, те дават неговия облик, те са неговата гордост, те са вдъхновяващия пример за онези, които идват след тях!Драги зрелостници от Виписк 2017, благодарим ви, че ви имаше!“- с тези думи директорът Татяна Василева изпрати поредния успешен випуск на елитната врачанска гимазия.

Тържественото връчване на дипломите за средно образование на зрелостниците от профилираната природо-математическа гимназия бе съпроводено с различни музикални изпълнения на талантливи ученици от училището. По традиция абитуриентите бяха изпратени с българско хоро в изпълнение на танцовия състав към ППМГ „Акад. Иван Ценов“.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни