Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ представи изложба посветена на жените в математиката

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2016/2017 уч.г.

В Деня на Европа – 9 май се състоя официалното откриване на фотоизложба „Жените в математиката“, чиито домакин бе профилираната природо-математическа гимназия. Мероприятието се провежда съвместно с Регионален академичен център - Враца към БАН, представляван от Търговско-промишлена палата - Враца иВеликотърновския университет.

Изложбата бе презентирана от изпълнителния директор на ТПП – Враца Илиана Филипова и ас. Паскал Пиперков от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Идеята за проекта тръгва от наблюдението, че и днес делът на жените сред професионалните математици е все още много малък, а неговата основна цел е да стимулира талантливите девойки да отстояват мечтите и стремежите си. Изложбата и интервютата показват, че професионалният път на математика е свързан с творчество, удоволствие и удовлетворение от работата, а заниманията с математика не пречат на жените да са пълноценни във всички аспекти на живота.

Експозицията се състои от плакати на 13 жени от 13 различни европейски държави, които се занимават професионално с изследвания в областта на математиката. За пръв път изложбата е представена на седмия конгрес на математиците в Европа, проведен през юли 2016 г. в Берлин. След това е показана в Потсдам, Париж, Бон, Рим и Лондон. От българска страна координатор на изложбата е проф. Стефка Буюклиева, една от тринадесетте представителки на жените в математиката.

Автор на снимките е фотографката Noel Tovia Matoff. Изложбата е част от проекта “Women in mathematics throughout Europe, a gallery of portraits”, в рамките на който е издадена и книга с интервюта на тези 13 жени, представени от Sylvie Paycha и Sara Azzali от университета в Потсдам, Германия.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни