mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

2022/2023 уч.г.

Фестивал на науката

ППМГ "Акад. Иван Ценов" стана сцена на фестивал на науката. Инициативата е част от STEM седмицата в гимназията, която се организира с финансовата подкрепа на Програма Еразъм на ЕК. Гости на проявата бяха учители и ученици от Училище "Зинка Голеску" в Питещи, Румъния. 
Фестивалът се организира от г-жа Пепа Павлова, учител по физика, и г-жа Калина Николова, учител по английски език, и е част от проект "Еко Шампиони" на Програма Фонд Активни граждани България в партньорство с Фондация „Сай Хай“, Фондация ХАЛО, Сдружение Враца Софтуер Общество и Forandre verden (Change The World). Форумът е посветен на екологичните аспекти на нашето съвремие.  При откриването участниците и гостите  бяха поздравени от директора на гимназията г-жа Татяна Василева и г-жа Ани Георгиева, експерт по природни науки в РУО - Враца. 
Във форума се включиха три отбора, които представиха своите проучвания и разработки на тема Екология: отбор "Шумово замърсяване" с ръководител г-жа Пепа Павлова, "Топли проблеми" с ръководител г-жа Кристина Йорданова, председател на фондация "Хало", и "Чиста вода" с ръководител г-жа Калина Николова. 
Всеки от екипите представи проблемите, свързани с различните видове замърсяване, пред които сме изправени ежедневно и влиянието, което оказват върху човека. Разработките бяха оценявани от четиричленно жури, в което наред с директора и представителя на РУО-Враца взеха участие и г-н Георги Антонов, координатор на ПЗЦ“Натура“ и г-жа Аида Греку, ръководител на румънската делегация. Всички гости имаха възможност да разгледат щандовете на участниците и да се запознаят с техните проучвания и продукти, да почерпят практични съвети. По регламент жури и публика гласуваха, за да определят отбора, който ще представи ППМГ на национално ниво. С много малка разлика в крайното класиране на първо място се нареди отбор "Шумово замърсяване". Само половин точка по-малко събра отбор "Топли проблеми ", а с две точки след тях са "Чиста вода". Всички участници в научния фестивал получиха грамоти „Еко Шампиони“.
В рамките на научния фестивал своята автоматична поливна система представиха и ученици от 11 клас. Тя е разработена в рамките на друг проект, но също предизвика голям интерес сред присъстващите на форума.

Математическо състезание „Европейско кенгуру“

Грамота за отлично представяне на математическото състезание „Европейско кенгуру“ получиха ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца, заели призови места в различните възрастови групи. Общо 16 възпитаници на гимназията бяха наградени от  Цветелина Гергова, старши експерт по математика в РУО – Враца. 

Над 970 ученици от област Враца са взели тази година участие в състезанието „Европейско кенгуру“. Най-много - 220 са първокласниците. Най-добър резултат от пълен брой 100 точки е получил Валери Ташев от ППМГ.
Отличените ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца по възрастови групи са:

5 клас

I място

Константин Антимов
Калоян Сираков

II място

Божидар Игнатов
Никол Георгиева

III място

Лъчезар Илиев

6 клас

I място – Валери Ташев
II място – Мартин Йорданов
III място – Анна Йорданова

7 клас

I място – Денислав Ценов
II място – Рая Тодорова
III място – Петър Ганчев

8 клас

I място – Никола Дебърски
II място – Йоана Пащрапанска
III място – Божидар Дончев

9-12 клас

I място – Миран Мъхерян
III място – Тимон Трифонов

Поход "По пътя на Ботевата чета"

Представителна група от ученици и учители от ППМГ "Акад. Иван Ценов" тръгна по пътя на Ботевата чета. Близо 1500 походници ще преминат трасето от Козлодуйския бряг до връх Околчица, в знак на признателност и почит пред делото на Христо Ботев и неговите четници. На тържествена церемония на площад “Христо Ботев” бяха изпратени участниците в 75 Национален туристически поход “По пътя на Ботевата чета - Козлодуй-Околчица”.
Кметът Калин Каменов и областният управител Георги Митов поздравиха походниците. 
Отговор от името на походниците произнесе Грета Костадинова от ППМГ “Акад. Иван Ценов”. 
Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. 
В знак на признателност пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя. 
Ученическите групи, които тази година участват в похода са 44 от 16 области на страната: Благоевград, Бургас, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Плевен, Пловдив, Русе, София област, София-град, Стара Загора и Ямбол.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни