mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

2022/2023 уч.г.

Екип "Вода"

Екип "Вода" към Клуб Еко шампиони от ППМГ "Акад. Иван Ценов" имаше вълнуваща първа среща със своя ментор - младият учен Михаела Пейчева. Виртуалната им среща ги заведе в Института по молекулярна патология във Виена, където тя работи в международен екип с учени от близо 40 държави. Чрез телемоста Враца-Виена младите еколози Гергана, Натали, Габриела, Денислав и техният ръководител, г-жа Калина Николова, разгледаха лабораторията на института и видяха един много симпатичен негов обитател - аксолотъл или мексикански воден саламандър. Михаела разказа на учениците и за световна НПО,  която се е заела с нелеката задача да събира пластмасовите отпадъци от океаните като за целта е изградила огромен специализиран кораб. Кой знае - може някой ден някой от точно тези седмокласници да работи на такъв кораб!..

Клуб „Еко шампиони”

Клуб „Еко шампиони” изучава законите на химията и физиката с практически опити

Водени от учителите си, г-жа Пепа Павлова и г-жа Калина Николова, ученици от седми до единадесети клас, отдадени на зелени теми, посвещават свободното си време на науката и екологията. В занятията на клуба те откриват предимствата на ученето чрез правене - чрез практическите опити, които учениците извършват, законите на физиката и химията се разбират още по-лесно! Содата бикарбонат напр. пада на дъното поради по-голямата си плътност от водата, оцета и олиото. Когато обаче, тя започне да се разтваря, реагира с останалите вещества и в бурканчето започват да танцуват красиви балончета въглероден диоксид. За повече колорит учениците добавят и малко боя за готварски цели. Картофите пък помагат на младите еколози да онагледят Третия закон на Нютон, че на всяко въздействие съответства равно по сила и противоположно по посока противодействие. Природните закони са в основата на работата им по екологични проблеми. 

Ученици от ППМГ посетиха Народното събрание

Ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ посетиха Народното събрание на Република България, като част от групата на Ученическия Общински съвет - Враца. Виктория Данова и Александра Власова представиха гимназията в рамките на визитата. Техен домакин беше народният представител Мартин Харизанов, бивш възпитаник на ППМГ. 
Учениците се запознаха с народните представители Росица Кирова и Георг Георгиев и проведоха среща, на която обсъдиха процесите в Народното събрание, политическата идеология на българина и значението на младите хора в политиката и гражданската активност.Ученическият Общински съвет влезе и в пленарната зала, като присъства на заседание, на което се дебатираха и гласуваха няколко законопроекта, значими за РБ.
Визитата беше оценена от младите хора като още една крачка към качественото младежко включване и подкрепа за имплементиране на младежки политики.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни