Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Физици от ППМГ на среща с изобретател

Свое изобретение представи пред ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ бивш възпитаник на гимназията. Той се казва инж. Александър Христов и само преди броени дни е получил патент за електрически двигател на бъдещето. Върху изобретението работил заедно с двамата си братя, които също са завършили врачанската математическа гимназия. Именно тясната връзка на тримата с училището е и причина първото официално представяне на иновацията да бъде точно на това място. На срещата присъстваха младши посланици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и ученици с профил физика от IX, X и XI клас. Пред тях инж. Христов разказа за своята електрическа машина с допълнителен подвижен статор, която може да намери широко приложение в бъдеще. Запозна учениците с предимствата на електродвигателите, които се прилагат все по-широко и започват да изместват двигателите с вътрешно горене. Идеята на инж. Александър Христов бе чрез тази среща да мотивира възпитаниците на гимназията и да им покаже нагледно, че когато човек работи в дадена област и прави това, което харесва, може трудът му да бъде увенчан с успехи.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни