mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Екоработилница

От 20 до 24 юни в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ се проведе екологична работилница под ръководството на фондация „Change the world“. В рамките на тази седмица учениците добиха познания в сферата на екологията, като комбинираха обучение с игри. Участваха в дейности, свързани с работата в екип и опознаха на съучениците си, научавайки за световните проблеми, пред коите е изправена природата и обществото. Ръководителите Маурицио Делиз и Рома Сото представяха презентации и видеа на тема дейността на организацията, еко селища и производството на предмети от ежедневието, които вдъхновиха младежите. Чрез иновативни методи и групови занимания като дискусии и презентиране чрез карти, те научиха основните стъпки, които трябва да се предприемат, за да се подобри състоянието на околната среда. Изкуството също намери своето приложение в работилницата под формата на тетрални постановки и рисуване на платно. В края на обучението, учениците получиха сертификати и останаха вдъхновени от придобитите знания и умения.

ППМГ връчи дипломи на випуск 2022

Диплома за завършено средно образование получиха тържествено зрелостниците от Випуск 2022 на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Церемонията са проведе в Градската концертна зала. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Враца Калин Каменов, Гергана Василева - началник отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ към РУО - Враца и Вероника Бозова – председател на Училищното настоятелство.
Със златен медал своето образование завърши една дванадесетокласничка от ППМГ за диплома 6.00 и две оценки 6.00 на ДЗИ, със сребърен – десет ученици с диплома над 5.90 и две отлични оценки на ДЗИ, а с бронзов – тридесет ученици с отличен успех над 5.90 и с оценка Много добър и отличен на ДЗИ или с отличен успех над 5.70 и две отлични оценки на ДЗИ. Плакети за постигнати отлично представяне на национални състезания и олимпиади и за активно участие в извънкласна дейност, национални и регионални изяви получиха петнадесет зрелостници, а грамоти - 111. Отличията бяха връчени от кмета Калин Каменов. Той поздрави зрелостниците и им пожела да не се отказват пред трудностите. „Продължете своето образование и с натрупаните знания направете така, че нашият град да продължи да се развива“ – каза още Каменов.
Гергана Василева връчи плакети на ученици, допринесли за издигане престижа на ППМГ с активно участие в извънкласна дейност, национални и регионални изяви.
Вероника Бозова - награди, от името на Училищното нястоятелство, на дванадесетокласниците с оценка Отличен 6 на ДЗИ. 
В своето слово директорът на училището г-жа Татяна Василева пожела на завършващите успех във всички начинания, здраве и енергия, за да реализират мечтите си. Тя подчерта изключително високите резултати, които те са постигнали. 
Общо 140 възпитаници на гимназията се дипломират, като 111 са с отлични дипломи. От тях 34 са с успех над 5.90, а с успех 6.00 са 33. На ДЗИ са получени 9 пълни шестици – 5  по математика, 2 по английски език и 2 по БЕЛ. Резултатите от ДЗИ  са над средните за страната, а средният успех по класове е, както следва:
XII A – 5.93     XII Б - 5.62       XII В - 5.75
XII Г - 5.63      XII Д - 5.82       XII E - 5.46

Проект „Моята мечтана къща с градина“

На учениците от 5 а и 5 б клас беше даден проект с името „Моята мечтана къща с градина“. Проектът беше разделен на две части: Проектна задача „Ландшафтен архитект“ и Проектна задача „Архитект“
В първата част учениците трябваше да проектират градина , в която да оформят алеи и лехи с цветя, които трябваше да са под формата на изучените в 5 клас геометрични фигури. Задачата им беше да изчислят площта на всяка леха, броя цветя които ще засадят и цената на всичко това.
Във втората част трябваше да се заемат с построяването на къщата и басейна до нея. Да изчислят колко плочки ще са необходими за облицоване на басейна и тяхната цена, както и колко литра вода може да побере той. Също така трябваше да направят и ремонт на детската стая в къщата като пресметнат колко ще струва боядисването и поставянето на паркет.
За финал трябваше да пресметнат общата цена на проекта и да направят макет на всичко това.
Учениците се представиха блестящо.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни