mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Браво, зрелостници!

За поредна година учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ , гр. Враца с високи резултати на държавните зрелостни изпити

Зрелостниците на ППМГ – Враца -випуск 2018, отново доказаха високото ниво на училището. На държавните зрелостни изпити те получиха 24 пълни шестици:

Български език и литература – 3

Математика – 4

Биология – 6

Английски език – 11
От 59 ученици в цялата страна с по две оценки 6.00 двама са от нашата гимназия. Всички отлични оценки са 154 (на 173 ученици).
Впечатляващ е средният успех от матурата по химия и ООС (Отличен 5.71), физика и астрономия (Отличен 5.66) и английски език (Отличен 5.68), съотносим с най-престижните училища в България.

Поздравления за учениците и техните преподаватели!

Вестник "Междучасие"

Екип от ученици от ПМГ"Академик Иван Ценов" - Николай Беремлийски, Петър Георгиев и  Найдийн Каменова участват в издаването на вестник "Междучасие". Инициативата е част от Програма “Деца и младежи в риск”по финансовия механизъм на европейскотоикономическо пространство и в нея са включени  ученици от няколко врачански училища.

 

Проект "Робин Худ"

Представяне на проекта

Възпитаници на ПМГ - Враца от IX г клас представиха проект по гражданско образование пред свои учители, родители, съученици и представители на Ученическия училищен съвет.
 Проекта е  на тема „Климатичните промени са и моя отговорност“ и е представен от Катерина Кирилова. Неговата цел е младите хора да опазват природата, да участват активно в разрешаването на важни екологични проблеми, да проведажт тематични кампании и др.Ръководител на проекта е г-жа Наталия Василева - преподавател по география и икономика в природо-математическата гимназия.
Деветокласниците проучиха настъпващите климатични промени и проследиха последиците от тях, които, оказва се, представляват сериозна заплаха за природата. За нуждите на проекта бе изработен уеб сайт кlimat9.webnode.com, където бяха публикувани всички разработки по темата. Проведен бе конкурс за рисунка „Аз видях бедата“, както и дебат за климатичните промени и начините за преодоляване на негативните им последствия. След внимателно проучване и задълбочен анализ учениците представиха и своето мотивирано решение на проблема.

Анкета

Благодарим за отделеното време!

Ако искате на научите повече за нашия проект  - може да го направите от тук!

Проект по гражданско образование

Възпитаници на ПМГ - Враца от VIII клас  представиха проекти по гражданско образование пред свои учители, родители, съученици и представители на Ученическия училищен съвет. „Посланици на идеята за обединена Европа“ е името на проекта, изработен от VIII г клас и презентиран от Габриела Димитрова. С негова помощ учениците разшириха познанията си за Европейския съюз, неговите институции, дейността им и възможностите, които предлагат на гражданите от общността. Ръководител  на проекта е г-жа Наталия Василева - преподавател по география и икономика в природо-математическата гимназия.

С представянето на проекта за обединена Европа, осмокласниците отправиха важно послание към своите съученици - да бъдат информирани, мислещи и активни граждани на България и ЕС. Във фоайето на училището бе поставен специално изработен за проекта информационен кът „Аз съм гражданин на Европейския съюз“. Проведена бе и кръгла маса на тема „Европейският съюз – възможности и отговорности“.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни