mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

2020/2021 г.

Състезателен дух и отлична екипна работа

В интердисциплинарен урок по Информационни технологии и Физическо възпитание и спорт участваха учениците от професионалната паралелка „Приложен програмист“ - VIII Г клас на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, Враца. След „заседналото“ ежедневие пред компютрите и дългите периоди на онлайн обучение, дойде ред да се покриват нормативи не само в спорта, но и в професионалното направление на паралелката. Вместо традиционните изходни тестове, учениците бяха разделени в екипи на случаен принцип. Всеки екип изтегли тема за разработване на уеб сайт. Всички теми бяха от областта на спорта. 

Когато дойде време да представят своите разработки, екипите разполагаха с определено време, в което да демонстрират своите сайтове. Всички екипи имаха подготвени презентации за защита, рекламни материали, списък с източниците на информация, съхранен в отделен текстов документ. Учениците показаха, че дистанционно също може да се учи и са усвоили работата с различни видове софтуер – за създаване на сайт, за изготвяне на собствено лого, за създаване на различни игри, кръстословици, пъзели.
В оценяването участваха г-жа Катя Христова – главен учител по ИТ, г-н Мартин Стойчевски – учител по ФВС и г-жа Илонка Вутова – класен ръководител и старши учител по информатика и ИТ, както и самите ученически екипи. За целта бяха разработени оценъчни карти за учителите и отделно за учениците, които обективно дадоха своите оценки за конкурентите проекти. На база на всички оценъчни карти обобщихме и направихме окончателното класиране. 
Нашите първенци в това начинание – състезание са: 
1 място – Отбор АТНА – Антоанета Трънска, Йоана Йовчева и Йоана Стаменова – „Баскетбол“
2 място – Александър Иванов и Ивайло Георгиев – „Волейбол“ и Мартин Петров, Мартин Петков и Христо Боянов – „Водни спортове“
3 място – Александър Йорданов, Борис Цеков и Криста Пешковска – „Зимни спортове“
За всички ученици имаше подарък – седмична програма на спортна тематика, в която да впишат своето седмично разписание есента. Наградените екипи получиха грамоти и вкусни награди.
Проектите ще бъдат доразработени през следващата учебна година и през месец ноември екипите ще участват с тях в 5-ти Национален СТЕМ конкурс – категория СТЕМ Спорт. Пожелаваме успех на нашите участници и достигане до национален кръг, както и едно слънчево и щастливо лято!

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни