Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Учители 2014/2015 уч.г.

Учители 2014/2015 уч.г.

Награда от Програмата „Обещаващи лидери в образованието”

На представителна церемония в Хотел Хилтън, София бяха връчени награди на успешно завършилите програмата учители и директори, преминали през едногодишния процес на подбор, обучение в Колумбийския университет и Колежа Банк Стрийт, Ню Йорк и прилагане в практиката на придобития опит. На срещата учителите споделиха опита си в прилагането на нови технологии и интерактивни методи в класната стая, а директорите представиха напредъка по разработените планове за училищни иновации и внедряването им на практика.

Г-жа Калина Николова, ст. учител по английски език в нашето училище беше сред наградените. Като практическа реализация на придобитите знания, в САЩ тя сподели своя опит в проектно-базираното обучение по чужд език чрез проекта си „Интеркултура – празници в англоезичните страни”.

 Церемонията беше организирана от Фондация „Америка за България” и Института за международно образование, САЩ, които администрират програмата за България.

Награди по случай 24 май

Международна награда за проектно-базирано обучение по английски език

Съвместният проект за партньорство и обмен на обучителни материали, воден от г-жа Калина Николова, ст. учител по английски език и г-жа Джоан Ийстърлинг, учител в Академията за подготовка на бъдещи учители от гр. Колинс, Мисисипи, САЩ получи награда за най-добър международен проект. Наградата School and Classroom Program’s Community Service Project Award беше присъдена от американската организация Пийпъл ту Пийпъл Интернешънъл (PTPI) – администратор на транснационалното сътрудничество между ученици, и връчен на официална церемония по време на 21-та световната конференция на организацията в Тайван тази есен. Организацията връчи плакети и на наградените в други седем раздела проекти, сред които училища от Македония, Южна Корея, САЩ.
PTPI е основана през 1956 г. от американския президент Дуайт Айзенхауер и насърчава международното разбирателство и сътрудничество чрез образователни, културни и хуманитарни дейности.
Награденият проект на нашето училище е част от Мини проект „Стимулиране практическото приложение на уменията по английски език”, който г-жа К. Николова разработи през уч. 2013-14 г. със своите учениците от IXе, XIIб и XIIе класове. Ентусиазмът, с който учениците работиха, стимулира преподавателката за нови международни сътрудничества, които да разширяват хоризонтите на нейните възпитаници.

Учителка от ПМГ отново е носител на годишната награда на ДНТ

Г-жа Гергана Василева заслужено получи Почетен плакет за отличната си работа и многобройните успехи на своите ученици през 2014 година на конкурса „Учител с най-значим принос в подготовката на ученици, изявени в науката и техниката“, организиран от Дом на науката и техниката-Враца.

Г-жа Василева е старши учител по информатика и ИТ в Природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов“  град Враца.  През учебната 2013/2014 година, учениците на госпожа Василева са носители на много национални и регионални награди от Националните състезания по Информатика и Информационни технологии и от Националната олимпиада по Информационни технологии.
Г-жа Гергана Василева се ползва с авторитет, уважение и доверие от своите колеги, ученици и родители. Има висока професионална подготовка, високи резултати в своята педагогическа дейност, както и значим принос в подготовката на ученици в областта на най-бързо развиващата се наука - компютърната.

За да изразят своето признание и уважение към преподавателите от научно-техническите области, ДНТ–Враца организираза пореден път конкурса, посветено на 1-ви ноември - Денят на народните будители. Награждаването се проведе на 03.11.2014 г. в Дом на науката и техниката-Враца.
 
Ръководството, колегите от обединение Информатика и ИТ и нейните ученици са горди и щастливи от  възможността да работят с преподавател като нея.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни