mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи 2021/2022 уч.г.

Ново лого на УУС

Ново лого има вече Ученическият съвет на ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца. Автор на емблемата е Емили Мирчева от 11 а клас. Нейната творба е отличена сред повече от 50 предложения, дадени от ученици на гимназията в рамките на организиран конкурс.

Пореден успех по информатика

Единственият ученик от Област Враца, поканен за участие в Националния есенен турнир по информатика, е Миран Мъхерян от 11. б клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца. Той представи региона на състезанието в гр. Шумен.

Книгата - мой приятел

Цвети Николова от 10. д клас е победител в конкурс "Книгата - мой приятел", организиран от Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца.  Тя зае I място във възрастовата група от 14 до 19 години. Ръководството на библиотеката я отличи  за това, че през отминаващата 2021 година е била най-активен читател в своята категория.

 

 

 

Поредна първа награда от национален поетичен конкурс

Дванадесетокласничката Симона Вутова завоюва първо място в осемнайсетото издание на традиционния национален конкурс за поезия на името на Никола Вапцаров. В конкуренцията на 147 млади поети от цялата страна нашата възпитаничка оглави класирането в категория „Младежи“ от 15 до 25 години със стихотворението си „Моята вяра“. С творбата си тя успя да впечатли професионалното жури начело с поета Георги Константинов, както и организаторите от Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров - 1922“, гр. София.
Ето награденат творба:

Моята вяра

Моята вяра е в птиче излитане,
щом крилата заякнат след падане;
на децата - в наивното питане -
как се плаче дори и от радост;
на цветята - в цъфтежа напролет,
на приятелство - в тихата вярност,
на мечтите - в най-устремен полет,
и в сърце - от любов благодарно.
Моята вяра ме кара да вярвам,
че ще мога да бъда полезна,
щом доброто пътеки прокарва
над посредствено-сивите бездни;
че ще мога и аз да опъстрям
този свят, за да бъде чудесен,
а перото във моите пръсти
ще създава най-хубави песни.
Моята вяра “бронирана” не е -
тя разкрива душата щастлива -
във сърцето и в разум живее
и живителни сили им влива.
Тази вяра за битки подготвя
и ме прави по-смела и дръзка.
За да мога да сборя живота
в поредния стойностен сблъсък.
Симона Вутова
 

Отлични резултати в онлайн състезание

Ученичките Ани Николова и Юлияна Петрова от 12.Г клас постигнаха отличен резултат в Националната университетска олимпиада, организирана от Икономическия университет- гр.Варна.

Юлияна Петрова-завоюва III място с резултат от 93 точки, а Ани Николова- IV място с 91 точки.

Олимпиадата се проведе на 27.11.2021г. от 10:00ч. в онлайн среда в няколко подсекции, като  в подсекция БЕЛ участие взеха 23 ученици от цялата страна. Всеки от тях получи сертификат за участие.

Всеки участник с резултат по-голям от 50% може да кандидатства за ранен прием за обучение в ОКС "Бакалавър" в ИУ за избрана от него специалност. Участниците, класирали се на първите три места, имат възможност да бъдат приети без конкурсен изпит за обучение в ОКС "бакалавър" по избрана от тях специалност и и се освобождват от семестриални такси, както следва:

за първо място- таксата за първата година,

за 2 и 3 място- таксата за първия семестър.

Трето място на Световно първенство

Самуил Кулев от 10 б клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов", гр. Враца, който беше част от националния отбор на България по автомоделни хибридни автомобили заедно с Любомир Михайлов, гр. Враца и Николай Георгиев, гр. София, под ръководството на Мартин Петров от Българска Федерация по Автомоделни Спортове, гр. Враца, заеха престижното трето място на Световното първенство Horizon Hydrogen Grand Prix в Москва, Русия, провело се от 1.12.2021 до 5.12.2021 г. Участие в първенството взеха 10 отбори от 6 държави, като на първите две места се наредиха два руски отбора. Българите получиха и наградата "Най-добър дизайн" за своя хибриден автомобил в мащаб 1:10. Невероятено постижение за нашите представители. Пожелаваме им още много успехи в бъдеще.

Отново на върха

На 4 декември се проведе Националният есенен турнир по ИТ "Джон Атанасов". Цветослав Николов от 12 А клас впечатли журито в категория "Разпределени приложения" със своя проект IPix и спечели ПЪРВО място. В основата на проекта е идеята за съвместна работа между машина и човек в сферата на изобразителното изкуство, реставрацията, дизайна и видео обработката, като това се осъществява с помощта на изкуствения интелект. 
Пожелаваме на Цветослав здраве и много нови и успешни проекти.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни