Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Златен медал от международен турнир по математика

Шестокласник от ПМГ – Враца донесе златен медал от SIMOC

Младият математик Георги Игнатов от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца спечели златен медал на Сингапурската международна математическа олимпиада на предизвикателствата (SIMOC). Състезанието се провежда сред 760 участници от 15 страни. България бе представена от 11 млади математици, които завоюваха 11 медала – 7 златни, 2 сребърни и 2 бронзови.

Международната олимпиадата има уникална концепция, която е насочена не само към способността за решаване на задачи, но също и към проверяване на уменията на учениците да работят в екип чрез разиграването на интерактивни математически игри и решаването на пъзели. SIMOC се състои от три кръга: индивидуален писмен кръг и два отборни игрови кръга - Math Warriors (Математически войни) и Mind Sports Challenge (Спортни предизвикателства за ума). В продължение на 90 минути младите математици решаваха 25 задачи, 15 от които с избираем и 10 с отворен отговор.

По-рано тази година шестокласникът от ПМГ бе награден със златен медал на Сингапурско-азиатската училищна математическа олимпиада SASMO, което му даде право да участва в две състезания: Азиатската международна олимпиада по математика (AIMO) и Сингапурската международна олимпиада на предизвикателството (SIMOC).

В AIMO Георги Игнатов се състезава дистанционно от столицата и бе награден със златен медал. Същото отличие донесе и от тазгодишната SIMOC, провела се в Сингапур. Средствата за пътуването и пребиваването на Игнатов в азиатската страна бяха осигурени от кмета на Община Враца, училищното настоятелство и ръководството на ПМГ.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни