Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

успехи 2015/2016 уч.г.

Златен медал от международен турнир по математика

Шестокласник от ПМГ – Враца донесе златен медал от SIMOC

Младият математик Георги Игнатов от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца спечели златен медал на Сингапурската международна математическа олимпиада на предизвикателствата (SIMOC). Състезанието се провежда сред 760 участници от 15 страни. България бе представена от 11 млади математици, които завоюваха 11 медала – 7 златни, 2 сребърни и 2 бронзови.

Международната олимпиадата има уникална концепция, която е насочена не само към способността за решаване на задачи, но също и към проверяване на уменията на учениците да работят в екип чрез разиграването на интерактивни математически игри и решаването на пъзели. SIMOC се състои от три кръга: индивидуален писмен кръг и два отборни игрови кръга - Math Warriors (Математически войни) и Mind Sports Challenge (Спортни предизвикателства за ума). В продължение на 90 минути младите математици решаваха 25 задачи, 15 от които с избираем и 10 с отворен отговор.

По-рано тази година шестокласникът от ПМГ бе награден със златен медал на Сингапурско-азиатската училищна математическа олимпиада SASMO, което му даде право да участва в две състезания: Азиатската международна олимпиада по математика (AIMO) и Сингапурската международна олимпиада на предизвикателството (SIMOC).

В AIMO Георги Игнатов се състезава дистанционно от столицата и бе награден със златен медал. Същото отличие донесе и от тазгодишната SIMOC, провела се в Сингапур. Средствата за пътуването и пребиваването на Игнатов в азиатската страна бяха осигурени от кмета на Община Враца, училищното настоятелство и ръководството на ПМГ.

Математиците от ПМГ–Враца отново първи на международен турнир

Със златни и сребърни купи и медали се завърнаха възпитаници на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ от финала на международен турнир „Математика без граници”. Тази година състезанието се проведе в гр. Несебър, където бяха поканени финалистите от първите три кръга. Екипи от изявени математици на елитната врачанска гимназия се състезаваха не само за точност в решението на задачите, но и за бързина.

Седмокласникът Йоан Найденов бе награден с престижната титла „Математическа звезда на Турнира”, която се дава за изключителни постижения в състезанието. Тази година само три българчета получиха такъв приз.Той е бе отличéн и със златен медал в индивидуалното състезание, бронзов - в отборното и златна купа за цялостно представяне.

Георги Игнатов от VI клас спечели златен медал в индивидуалнотосъстезание, сребърен - в отборното и получи златна купа „Математика без граници“ за цялостното си представяне. Петокласникът Стивън Василев също се завърна със златен медал от индивидуалното състезание, както и сребърна купа за цялостно участиев турнира.Бронзов медал в индивидуалното финално математическо състезание завоюва единадесетокласникът Ивайло Вутов.

Ръководството на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца благодари на екипа от преподаватели за професионализма и поздравява учениците за постигнатите високи успехи.

VІІІ Годишни награди "Успелите деца на България"

Йоан е финалист на конкурса. Той е с 3 златни медала от предварителните кръгове е едноличен носител на Златната купа на Международния турнир „Математика без граници“. Носител на Голямата награда за максимален резултат от Сингапурската и Азиатска ученическа математическа олимпиада. Медалист от Сингапурската международна математическа олимпиада и на Откритата Азиатска международна математическа олимпиада в Банкок. Първенец на Националната олимпиада по математика, и с други общо 12 отличия от международни и национални състезания, от които 10 са първи места.

 

 

 

 

 

Сребърен медал за шестокласник от ПМГ

Шестокласник от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца стана втори на Математическо състезание „Европейско кенгуру“

Георги Игнатов от ПМГ – Враца завоюва второто място в националния кръг на Математическо състезание „Европейско кенгуру“. Талантливият математик успя да събере 39 от максимален брой 40 точки. Стивън Василев (V клас), който също е възпитаник на ПМГ се класира на шесто място с резултат от 25 точки.

„Eвpoпeйcĸo Keнгypy“ e нaй-мacoвoтo мeждyнapoднo мaтeмaтичecĸo cъcтeзaниe за ученици от първи до дванадесети клас. Bтopият ĸpъг е нaциoнaлeн и ce пpoвeждa лoĸaлнo зa cтpaнaтa ни. Дo нeгo ce дoпycĸaт мaлĸo нa бpoй yчeници oт вcяĸa възpacтoвa гpyпa, пocтигнaли oтлични peзyлтaти нa пъpвия, oблacтeн ĸpъг нa cъcтeзaниeтo.

 

SASMO 2016

Нови медали за ПМГ – Враца от Сингапурското математическо състезание SASMO2016

Трима възпитаници на най-елитната врачанска гимазия завоюваха един златен и два сребърни медала от Сингапурско - азиатска училищна математическа олимпиада - SASMO 2016. Състезанието се провежда от 2006 година насам и в него участват ученици от II до XII клас.

Тази година България се включи с 221 млади математици, които донесоха 25 златни, 25 сребърни и 43 бронзови медала за страната ни. Участниците от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца са четирима, а представянето им бе повече от блестящо. Шестокласникът  Георги Цветелинов Игнатов спечели златен медал, а Стивън Василев Василев (V клас) и Ивайло Светлинов Вутов - (XI клас) бяха отличени със сребърен медал.

Награда за зрелостник от ПМГ

Зрелостникът от ПМГ гр.Враца Николай Емилов Беремлийски бе класиран с минимална разлика на второ място в конкурса за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта” сред учениците от Х-ХІІ клас. Той бе отличен с  „Грамота“. В конкурса са участвали 63 есета на ученици от цялата страна, като най-голям е броят на участниците от градовете Видин, Бургас и Русе.
Наградената творба може да прочетете тук!
За повече информация: цък!

Ученик от ПМГ Враца -лауреат на национален литературен конкурс

Осмокласникът Джордж Петров от ПМГ „Акад. Иван Ценов“ е единственият ученик от град Враца сред лауреатите на Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев“.  Той спечели трета награда със стихотворението си „Ботева искра“.

Според регламента на творческото състезание право на участие имат ученици от V до XII клас, а всеки участник представя по едно стихотворение или есе, посветено на делото на поета и революционер Христо Ботев. Отличените творби ще бъдат включени в литературния алманах „Околчица“, който се издава всяка година по време на Ботевите дни.

Преподавател на талантливия ученик е Татяна Каленска – старши учител по Български език и литература, а наградената поетична творба звучи така:

Ботева искра

Разказваше мама за Ботев
и слушах я често в захлас,
минутите бързо летяха,
пропити от нейния глас.

Искрата от погледа Ботев
заседна във мойто сърце.
Тя дава ми път и посока
и грее на ведро лице.

Когато унил съм прочитам
аз негови строфи на глас.
Тъгата ми бързо помитат
и пак съм изпълнен с кураж.

Защото искрата на Ботев
е в думите и песента.
В сърцето ми младо живее,
укрепва духа ми сега.

И мама се радва да види
у мен любовта, че гори
към нашто Отечество дето
поетът го благослови.

И казва да пазя искрата,
огряваща мойта душа,
та смисъл в живота да имам -
на България да се посветя.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни