Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

успехи 2014/2015 уч.г.

Нови международни отличия за възпитаник на ПМГ

Йоан Найденов завоюва сребърен медал на международната математическа олимпиада SIMOC 2015, провела се в началото на август в Сингапур!

Малкият математик  донесе от Сингапур общо 3 медала - 2 златни от сингапурската олимпиада и от Азия оупън, и сребърен от SIMOC.

Ученици от ПМГ Враца - финалисти в международен конкурс

Два  ученически екипа от ПМГ враца се класираха за финалите на Международният конкурс за училищни, семейни и индивидуални проекти на тема: «Вторая мировая война: взгляд из XXI века».
От IX Ж клас участничките са:
Ивана Светлинова и Таня Юлиянова а от Х В клас  - Ивайло Вутов, Николай Николов и Михаел Младенов.
Те разработиха и представиха своите проекти на руски език.
Нашите ученици са поканени за участие в младежка конференция и в церемонията по награждаването на финалистите, които ще се проведат през месец септември 2015 г. в гр.Москва.
Учители на изявените деца са г-жа Жана Ицинска - Руски език, Станислава Каменова и Илонка Вутова  - Информатика и ИТ.
Конкурсът бе обявен от Московския институт за открито образование (МИОО) под егидата на департамента по образование на град Москва. Той се проведе в рамките на международната младежка акция "Вторая мировая война глазами современной молодёжи".  Участие взеха ученици от 12 до 18 години с над 100 проекта от Беларус, България, Германия, Грузия, Италия, Казахстан, Полша, Сърбия, Туркменистан, Украйна, Естония и Руска федерация.

Международна сингапурско-азиатска математическа олимпиада SASMO

На 19.04.2015 г. се проведе първия кръг на  международната сингапурско-азиатска математическа олимпиада SASMO. В нея участие взеха 30 102 състезатели от 15 страни, рекорд за 10-тата годишнина на олимпиадата. Страната ни има 6 перфектни резултата от общо 16, които са получени на сингапурската олимпиада. Перфектният резултат е нещо повече от златен медал. В VI клас има 4 перфектни резултата и 3 са за България, като за наша огромна радост един от тези резултати е на Йоан Найденов Найденов  от VI клас на ПМГ „Акад. Иван Ценов”. Останалите участници в състезанието също се представиха достойно:
Георги Цветелинов Игнатов от V клас и Инна Георгиева Иванова от XI  клас завоюваха бронзови медали.
На 15 август предстои състезание в Сингапур.

Математика без граници - финален кръг

На 1 юли в град Несебър се проведе финалния кръг на международното математическо състезание „Математика без граници”. За последния кръг бяха поканени около 900 ученика от 10 страни, показали най-високи резултати в проведените три кръга през годината. От ПМГ „Акад. Иван Ценов” за финалния кръг бяха поканени:

Георги Цветелинов Игнатов – V клас

Йоан Найденов Найденов – VI клас

Вяра Цветанова Цветкова – VI клас

Цветелина Цветанова Георгиева – VII клас

Мария Пламенова Ангелова – IX клас

Ангел Пламенов Ангелов – XI клас

Инна Георгиева Иванова – XI клас.

            Сутринта беше проведено индивидуалното състезание, а след обяд – отборното. Участниците се представиха отлично:

Йоан Найденов завоюва златен медал в индивидуалното състезание и златна купа в комплексното класиране за VI клас. Отборът на Йоан и Вяра и ученик от София завоюваха първо място и златни медали в отборното състезание. Георги Цветелинов завоюва среберън медал в индивидуалното състезание.

Ученици от ПМГ с награди от международен конкурс

Трима ученици от ПМГ - Враца получиха награди от третото издание на Международния конкурс „КАРСТ ПОД ЗАЩИТА – ДАР ЗА ПОКОЛЕНИЯТА”

В категория Мултимедийна презентация/Видеоклип Цветослава Пламенова Григорова от  IX ж бе отличена с втора награда, а Цветослав Бориславов Борисов от XI а  взе поощрителна награда.

В категория Рисунка ТедиславаТеодорова Симеонова от  IX г клас получи трета награда и с това спечели участието си в пътуващо географско училище заедно със своята ръководителка г-жа Жулиета Босилкова, което ще се проведе от 22 до 30 юли 2015 г.

Конкурсът  е българска инициатива и се провежда от 2005 г. Той се организира от Националния институт по геофизика, геодезия и география - БАН и Фондация Център по карстология „Владимир Попов”. През 2012 г. конкурсът получи подкрепата на ЮНЕСКО. По традиция конкурсът се провежда в рамките на международни форуми за защитените карстови територии и е включен в техните програми. Резултатите от конкурса се отразяват в различни специализирани издания, на сайтовете на научните форуми, както и на специализирания сайт на международната научна мрежа ProKARSTerra. Повече информация за инициативата, както и списъка с всички наградени - тук!

 

Национална олимпиада по География и икономика

 Йоана Лалковска от VІІ а клас и Стела Резашка от ХІІ г клас – участници на Националния кръг на олимпиадата по география и икономика

Да достигнеш до национален кръг на олимпиада - това е значително постижение, както за самите  ученици, така и за ПМГ „Акад.Иван Ценов“, гр.Враца!
Йоана Лалковска и Стела Резашка се представиха достойно  в своите  възрастови групи. Това е голям  успех за нашата гимназия. Ученичките показаха  високи знания, умения и компетентности  в избраната от тях наука. За тези ученици географията е призвание и те ще продължат да се занимават с нея.

Горди сме, че благодарение на трудолюбието, упоритостта и успеха Ви името и авторитета на за ПМГ „Акад.Иван Ценов“, гр.Враца са издигнати високо.

Поздравления за Вас и Вашите учители – г-жа Василева и г-жа Благоева!

Бъдете здрави и все така упорити и успешни и занапред!

 

 

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни