Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи 2018/2019

Шесто място в страната на НВО по БЕЛ

Бляскав завършек на успешната учебна година за седмокласниците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“

Министерството на образованието и науката официално представи анализа на резултатите от проведеното Национално външно оценяване след 7 клас. Сред училищата с най-високи постижения по български език и литература, седмокласниците на ППМГ Враца се наредиха на 6-то място с 86,84 т.
Изключително висок е и резултатът на випуска по математика - 73,61 т., който е с 40 точки над средния за страната (33,62 т.).
Тези постижения не са изненада, тъй като през учебната година учениците от седми клас показаха изключително високи резултати на национални олимпиади, състезания и конкурси.
Светла Илиева, Ема Дилова, Мария Пешкова и Катерина Мариянова представиха гимназията на националната олимпиада по български език и литература, като заеха съответно 4-то, 6-то, 11-то и 23-то място.
Ема Дилова се класира на 2-ро място на Националния кръг на олимпиадата по астрономия с оценка Отличен 6.00.
Математиците донесоха 1 златен, 2 сребърни и 6 бронзови медала от Международния турнир „Математика без граници“, бяха в челната тройка на „Черноризец Храбър“, „Иван Салабашев“, Коледно математическо състезание, Великденско математическо състезание, Европейско кенгуру.

С пълно отличие през трите години на основно образование се поздравиха 17 ученици, които получиха плакети за издигане престижа на гимназията.
Високите резултати са следствие от създадената в училището иновативна технологична и междупредметна система, както и от усилията на квалифицираните, всеотдайни и можещи учители, които създадоха позитивна, развиваща се и градивна среда. Гимназията се гордее с перфектна технологична и съвременна реално функционираща материално-техническа база, която е предпоставка за нови успехи.

 

Математичка от ППМГ начело на поетичен конкурс

Първа награда в V-ти национален конкурс “С море в сърцето” - Община Царево

Между 222-ма автори без възрастови граници, жури с председател проф. дфн Боян Биолчев и членове поетесата Милена Лилова и писателя Николай Табаков избра за победител в категория “Поезия” нашата СИМОНА ВУТОВА от 9 клас със стихотворението “ЛЮБОВ” и я удостои с плакет, диплом, парична награда в размер на 400 лв., сборник с публикуваните 30 номинирани произведения от конкурса.Наградата ѝ бе връчена от народния представител Диана Саватева, която я зарадва и с лична награда.

 Честито, Симона! Гордеем се с теб!

 

Финален кръг на Математика без граници

Пълен триумф за математиците на ППМГ врацав Несебър - злато и сребро на Международния турнир „Математика без граници“

Международен триумф за математиците от Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ – Враца.В амфитеатъра на стария Несебър за шести път бяха излъчени звездите на международния турнир „Математика без граници“, най-успешните състезатели от всяка страна и шампионите за 2019 г. Кметът на Несебър връчи купата „Шампион сред шампионите“ и наградата за учителите с принос в популяризирането на турнира. Тази година за всеки награден, освен купа, имаше и цвете българска роза.

Успехът е уникален, защото всички нашиматематици са в призовата тройка на силния Международен турнир „Математика без граници“ в конкуренция с деца от цял свят. Тази година участват 1200 ученици от 1. до 12. клас от 15 страни- Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан, Филипините, Словения и Украйна.

ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ВРАЧАНСКИТЕМАТЕМАТИЦИ БЕ ПОВЕЧЕ ОТ БЛЕСТЯЩО. Георги Игнатов спечели златен медал в индивидуалната надпревара в най-голямата възрастова група 9-12 клас, като деветокласникът отвя конкуренцията на по-големите. Останалите участници от отбора на ППМГ Враца – Георги Господинов (9 клас), Стивън Василев (8 клас), Филип Киров (8 клас), Мартин Андреев (5 клас) и Йоана Лалковска (11 клас) спечелиха сребърни медали. Георги Игнатов бе удостоен и с голямата награда–КУПА на турнира, българска роза и награда от Теленор България за най-добро цялостно представяне в международното математическо състезание.

В отборното състезание Георги Игнатов и Георги Господинов, заедно с Йоан Найденов, бивш ученик на ППМГ Враца, спечелиха първо място и златен медал в старша възрастова група 9-12 клас.

Зад успехите на врачанските математици стои и неуморния труд на техните учители: Максим Йорданов, Веселка Вълова, Цветанка Василева и Галя Петрова.

Гордеем се с вас, деца!

Национален преглед на туристическите умения и сръчности

Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз „Кристален Еделвайс“

От 21 до 23 юни, за 17-ти път се проведе Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз “Кристален Еделвайс". Прегледът се състоя на язовир Копринка, където ученици премериха сили, умения, точност и сръчност в шест дисциплини. Над 300 участници от цялата страна се включиха в надпреварата. Сред тях бяха и изявени ученици от клуба по туризъм към ППМГ „Акад. Иван Ценов“ гр. Враца с ръководители Мартин Стойчевски и Диана Петрова.
Учениците от 5 до 12 клас, бяха разделени в две групи - младша и старша възраст, и се състезаваха в шест дисциплини. Майсторско управление на велосипед, стрелба с лък, най-атрактивната дисциплина - теглене на въже, народна топка, построяване на палатка и играта, която се организира за девета поредна година „Познавам ли моята България?” бяха препятствията за достигане до победата.
Освен надпревара за приза “Кристален Еделвайс", националният преглед е едно събитие за веселие, нови запознанства и срещи на вече създали се приятелства. От петък до неделя, всички ученици нощуваха на палатков лагер, близо до водите на язовир Копринка. Срещата приключи с посещение на връх Шипка.
Националният преглед има за цел да пропагандира туристическото движение, да създава навици за системно практикуване на туризъм и спортно-туристическите дисциплини.

Осмо място за шахматистите от ППМГ

Отборът по шахмат на ППМГ "Академик Иван Ценов" се представи достойно на финалите на Ученически игри 2018/19 в гр. Бургас

След оспорвани партии с 9-те най-добри училищни отбори, юношите 8-10 клас на нашето училище, водени от Габриел Георгиев, учител по ФВС, заеха осмото място.
Отборът бе в състав: Георги Игнатов, Стивън Василев, Кристиян Викторов, Димо Маринов и Деяна Минева.
Ръководството на гимназията поздравява своите възпитаници и техния подготвящ учител Габриел Георгиев.

Талантлива художничка грабна престижна награда

Елица Иванова от IX клас  е носител на голямата награда на кмета на Община Враца от четвъртото издание на пленерния конкурс „Ботевска работилница 2019“.

В четвъртото издание на Ботевската работилница, което стартира на 14 май, се включиха 110 възпитаници от 9 училища от Враца, Козлодуй Мизия и село Зверино. Младите художници твориха в два раздела: графика и живопис, а също така можеха да работят и по плакат, върху тема, зададена от организаторите.

„Ботевска работилница“ е конкурс с няколко направления и дейности, които дават възможност за изява на децата в областта на изобразителното изкуство, провокира техния интерес към поета – революционер, неговия подвиг и подвига на неговата чета.

Престижна награда на литературен конкурс

Единадесетокласникът Джордж Петров е победител във втора възрастова група (9-12 клас) в категория "Поезия" на Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев“.

На тържествена церемония в Регионалния исторически музей, заместник-кметът Петя Долапчиева връчи наградите на победителите в ХХIII Национален конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“. Конкурсът се организира от Центъра за подкрепа за личното развитие „Център за работа с деца”, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието, и се финансира от Община Враца.
В творческата надпревара, която е част от програмата на „Ботеви дни“, тази година се включиха 160 литературни творби - 81 стихотворения и 79 есета. В конкурса взеха участие ученици от всички области на страна, както и възпитаничка от Болградска гимназия „Г. С. Раковски“ в Украйна.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни