Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Успехи

Четири медала и купа за математиците от ППМГ

Четири медала и купа спечелиха ученици на ППМГ от финалния кръг на международния турнир „Математика без граници“. Състезанието се проведе от 6-ти до 8-ми август в гр. Несебър. В него участваха 1234 ученици от 17 държави (Австралия, Азербайджан, Бангладеш, България, Китай, Естония, Индонезия, Казахстан, Малта, Филипините, Северна Македония, Румъния, Русия, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан), които решаваха 20 задачи за 1 час. ППМГ „Акад. Иван Ценов“ се представи с 4 ученици, които заеха призови места.  
Георги Цветелинов Игнатов и Георги Димитров Господинов от 11 клас спечелиха златни медали, Денислав Николаев Ценов от 5 клас завоюва сребърен медал и Радина Асенова Петрова от 6 клас се окичи с бронзов медал.
Георги Цветелинов Игнатов бе удостоен и със сребърна купа.
Класирането за купите „Математика без граници” се определя на базата на  сбора от двата най-добри резултата от трите предварителни кръга и утроения резултат от финалното състезание. В класирането участват до 3-ма представители на всяка страна, получили най-добър резултат във финала.
Учителите, които подготвяха през годината тези ученици са: Максим Йорданов, Ангелина Банчева и Ваня Иванова.

Отлично представяне

Отлично представяне на учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ на Националното външно оценяване и Държавните зрелостни изпити

Изключително високи резултати през 2020/2021 година постигнаха възпитаниците на ППМГ на проведеното Национално външно оценяване след 7-ми и 10-ти клас и на Държавните зрелостни изпити. 
Успехът по български език и литература на седмокласниците е 78,70 точки при 53,86 средно за страната. По математика точките от учениците на гимназията са два пъти по-високи от средните резултати на национално ниво. При 37,94 точки за страната, резултатът на ППМГ е 77,49 точки. Най-високият резултат по български език е на Анна Мария Иванчовска от 7 а клас – 99,5 точки, а по математика – на Полина Пешева от 7 б клас с максимални 100 точки. 
На Националното външно оценяване след 10 клас резултатите на учениците от ППМГ също са отлични. Средният успех по математика е два пъти по-висок от този за страната – 27,6 точки, при 13,83. По български език и литература разликата също е огромна, отново с положителен знак за възпитаниците на гимназията. Средният успех е 35,30 точки, при 22,50 на национално ниво. Този резултат е само с 0,3 точки по-нисък в сравнение с десетия в страната – МГ Пловдив, а класът с най-високия успех 10 г има средно 38,3 точки – почти колкото на втория в „Топ 10“  - Първа немска гимназия в София. На Националното външно оценяване по информационни технологии и дигитални компетентности средният успех е 77,33 % от максималния брой точки при 61,95 за страната. По английски език представянето на десетокласниците е на много високо ниво – с 92,75 % от максималния брой точки, при средно 78,14.
На държавните зрелостни изпити дванадесетокласниците на ППМГ също са завидни. При среден успех по БЕЛ за страната 4.14 - нашият  резултат е 5.01, 5,46 - по английски език, мн.добър- 5.44 по биология и ЗО, 5.30 по физика и астрономия, 5.07 - по история и цивилизация, 4.83- по математика, 4.87 по география и икономика, 4.87 по философия. Средният успех на випуск 2021 от ДЗИ е Мн.добър 5.07. 
С резултатите си ППМГ „Академик Иван Ценов” отново се нарежда на водещо място в област Враца.

Награди за постигнати успехи получиха повече от 100 ученика на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца

Над 100 ученика от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ получиха грамоти за постигнати високи резултати на национални и международни олимпиади и състезания в различни направления. Наградените ученици са от 5-ти до 11-ти клас. Те са участвали в международни конкурси и национални състезания по математика, физика, информационни технологии, STEM науки, чужди езици, природни науки. Отличията им бяха връчени на официална церемония, която се състоя в спортната зала на гимназията. 
Ученическият съвет при ППМГ отличи ученици, които активно са участвали в училищните и извънучилищни дейности и мероприятия.  
Наградените бяха поздравени от директора на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ г-жа Татяна Василева, която им пожела да продължават да показват знания и умения и да завоюват още нови призови места в различните направления. Тя благодари и на техните учители за всеотдайния труд, в резултат на който са постигнати високите успехи.  

Единадесетокласничка с първа награда

Гергана Николаева от 11.а клас с първа награда от онлайн състезание

Надали творческите успехи на Гергана в областта на есеистиката биха изненадали някого, особено след безапелационната й победа в националния кръг на олимпиадата по български език и литература! На 24 юни тя се завърна от Бургас, откъдето донесе първа награда за есе от третото състезание с национално участие „Човекът е всичко!“, организирано от АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас със съдействието на Община Бургас. За разлика от всички други конкурси за есе, където се изпращат вече готови материали, този е онлайн състезание, тоест пише се в реално време по зададена в момента тема. През тази година темата беше „Реалността е по-мощна от фантазията“, като е желателно текстовете да са подчинени на творческата изява на Гео Милев. С есето си Гергана показва не само  отлично владеене на словото, не само въображение, сериозни литературни знания и задълбочена     философска мисъл, но и ярка и оригинално заявена гражданска позиция.
Пожелаваме й бъдещи творчески успехи!

Изключителен успех на единадесетокласниците

Изключителен успех на ученициот ППМГ „Акад. Иван Ценов“, Враца на националния кръг на олимпиадата по български език и литература!

Учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца Гергана Николаева от 11.а и Георги Игнатов от 11.б клас завоюваха съответно първо и второ място на националния кръг на олимпиадата по български език и литература, като резултатът на Гергана е с 10 точки над втората позиция. Успехът е още по-стойностен, като се има предвид, че олимпиадата за 11. клас се провежда по абсолютно нов, непознат формат върху новата учебна програма.
Много добро е и представянето на Вероника Цветелинова Григорова от 12.д клас, която заема седмо място на във възрастовата група 12. клас.
Общо 7 ученици от ППМГ „Академик Иван Ценов“ се класираха на националния кръг на олимпиадата по български език и литература през тази година. Представянето и на останалите участници – Стефани Велчева от 12. клас, Симона Вутова от 11. клас и Анна Мария Иванчовска и Мартин Андреев от 7. клас и изключително достойно.
За пореден път възпитаниците на ППМГ „Акад.Иван Ценов“ доказаха, че освен прекрасни математици, физици и биолози са и изявени литератори!
Поздравяваме всички участници за постигнатите резултати и им желаем бъдещи успехи!

Математика без граници

Медали за ППМГ от международно математическо състезание

Повече от 50 медали завоюваха ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца в трите проведени кръга на международното състезание „Математика без граници“. В надпреварата взеха участие млади математици от Австралия, Азербайджан, Афганистан, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Киргистан, Казахстан, Китай, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Северна Македония, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан и Филипините. Турнирът е за ученици на възраст от 7 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи.
С най-добър резултат, сред учениците от ППМГ – спечелени 2 златни и 1 сребърен медал са Денислав Ценов от 5 клас и Виктория Сиракова от 6 клас. С 1 златен и 2 сребърни медала е Георги Господинов от 11 клас. С 1 сребърен и 2 бронзови медала са шестима възпитаници на гимназията – Петър Ганчев и Теодора Христова от 5 клас, Нина Рачева, Божидар Дончев и Йоана Пащрапанска от 6 клас, и Георги Игнатов от 11 клас. С по два медала от трите кръга на състезанието са четирима ученика – Алекс Манчев, Рая Станчева от 5 клас, Радина Петрова от 6 клас и Катрин Петрова от 8 клас. Други 17 възпитаници на ППМГ са завоювали само по едно престижно отличие от състезанието. 
Финалът на осмото издание на международното състезание „Математика без граници“ ще бъде на 6, 7 и 8 август 2021 г. в Несебър.
 

Награди от РУО - гр.Враца

Грамоти на Регионално управление на образованието – Враца за постигнати високи резултати получиха повече от 20 възпитаници на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Отличията бяха връчени официално от зам.-директорът Веселка Вълова. Тя поздрави учениците за представянето им, което още веднъж доказва високото ниво на образование в гимназията. Наградите се дават ежегодно на класирани за националните кръгове на олимпиади в различни направления, както и за завоювани призови места на национални състезания. 

С най-високи резултати сред отличените са Георги Игнатов от 11 клас, класиран за националните кръгове на 4 олимпиади и второ място на Националното състезание по лигвистика, както и Мартин Андреев от 7 клас, класиран за националните кръгове на олимпиадите в 5 дисциплини. Други четирима ученици – Марта Младенова, Гергана Николаева, Таня Петкова и Стивън Василев са класирани за националните кръгове на две олимпиади или национални състезания. Най-малките отличени бяха петокласниците, завоювали изключително високи резултати на Националното състезание по финансова грамотност – Денислав Ценов – I място, Теодора Христова – III място и Изабела Николаева – V място. 
Госпожа Вълова пожела още успехи на отличените и достойно представяне на предстоящите олимпиади и състезания.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни