mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Първа награда от научен фестивал

Отбор „Светлинно замърсяване“ спечели голямата награда на фестивала „Младите – за Земята“

Лилия Симова, Михаела Каменова, Ивана Цветкова и Десислава Дакева от отбор „Светлинно замърсяване“ завоюваха голямата награда на фестивала „Младите – за Земята“
На 19 юни 2022 година в Биологическия факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се проведе фестивалът „Младите – за Земята!“. Две организации обединиха сили: Сдружение „Образование без раници“ с инициативата „Стани застъпник за Земята с Кан Академия“ и Фондация „Сай Хай“ с инициативата „Еко шампиони“. Целта е да се повиши информираността на учениците и младите хора в България по темите за опазване на биоразнообразието, предотвратяване на екологични проблеми и адаптиране към климатичните промени.
Работата на достигналите до националния фестивал отбори се оценяваше от авторитетно жури в състав: Иван Господинов – Кан Академия; Спас Узунов – Българска фондация Биоразнообразие; Петър Теодосиев – списание БГ Наука и Маурицио Делиз – Change the world ( Норвегия).
Във фестивала участваха двата отбора от ППМГ „Академик  Иван Ценов“ - „Светлинно замърсяване“ в състав  Лилия Симова, Михаела Каменова, Ивана Цветкова и Десислава Дакева и „Космическо замърсяване“ -  Даниела Кременска, Ема Дилова, Натали Коцева и Цветослав Ангелов. Всички те са ученици в 10 клас на ППМГ „ Академик Иван Ценов“. Екипите работиха цяла една учебна година по своите проекти и представиха по изключително интерактивен и впечатляващ начин проучванията и идеите си за решения на малко известните видове замърсяване – светлинно и космическо. 
Изключително сме горди да съобщим, че отбор „Светлинно замърсяване“ завоюва наградата на журито и само на една точка след него е вторият отбор „Космическо замърсяване“.
Ръководител на проекта е г-жа Пепа Павлова- старши учител по физика и астрономия. Изключително ценна е подкрепата от г-жа Марияна Аврамова и г-жа Галина Романова в различните инициативи на отборите. Ментор на отбор „Светлинно замърсяване“ е Димитър Варганов – бивш възпитаник на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, който мотивираше и подкрепяше отбора си през цялото време.
От 20 юни започна едноседмично обучение на учениците от клуб Еко шампиони – Враца. То се осъществява под ръководството на Маурицио Делиз и Рома Сото, представители на Норвежката организация Change the world.
Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни