mega888 mega888 online casino malaysia mega888 mega888 super 8 ways ultimate super 8 ways ultimate xe88 live22 joker123 pussy888 918kiss
Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Посланици на ЕП

Една история за любов и … още нещо

Една история за любов и … още нещо – общия ни дом, Европейския съюз

На кастинга за пиесата „Обичам те, Европа“ журито, състоящо се от Калина Николова – ръководител на театралната група и Ивалина Иванова – координатор на „Мост към Моята Европа“ по проект Жан Моне, одобри всички явили се. Всеки от тях ще намери място в постановката, която ще бъде поставена и заснета като обучително видео в края на учебната година. Актьорите Лора от 5б, Цветомила от 7б, Дебора, Милена и Деница от 10 а, Виктория и Христо от 11 г и 11 б от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца избраха ролите си и се запознаха с текста. Всички бяха очаровани от образователната стойност на пиесата и приятния хумор, който авторката проф. Ингрид Шикова е вплела в репликите. Пожелаваме спорна работа и приятни спомени от предстоящия репетиционен процес.

Първа онлайн среща по проекта "Жан Моне"

Старши посланик Ивалина Иванова участва в първата онлайн среща по проекта Жан Моне за проектни предложения, подадени до 1 Март 2022 г. Към срещата, която се проведе на 31.01, бяха присъединени около 280 участници от 71 страни по целия свят. Хосе-Лоренцо Валес от Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA) приветства бенефициентите за успеха да бъдат част от престижната програма Жан Моне. Сред повече от 900 предложения от предимно висши образователни институции, сред одобрените едва 5% са средните училища получили финансиране по новосъздадената област „Инициативи за запознаване с ЕС“. В Европа най-много са одобрените проекти на училища от Германия, Италия, Испания и Австрия, а единственият представител на България е математическа гимназия във Враца. В края на продължилата четири часа среща старши посланик Ивалина Иванова се включи в по-малка група, в която Мария Кяра от Колежи на Обединения Свят (uwcad.it) разказа за техните колежански програми. В групата имаше университети, които търсят експертизата на училищата за създаване на обучителни курсове за учители и италиански училища, които си търсеха партньори за дебати. Беше поставено обещаващо начало на едно тригодишно сътрудничество.
Искрени благодарности на директора на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца Татяна Василева, която безрезервно подкрепи усилия на екипа ни, на Таня Чунтова от Бюрото на Европейския Парламент в София, която ни окуражи да не се отказваме от кандидатстването въпреки трудностите, и на Калина Николова от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца чийто искрен оптимизъм доведе до успешния завършек на процеса по кандидатстването.

Договорите на ЕС

На 31.01. младши посланик Магдалена Вълкова от ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца подготви инфографика на тема „Договорите на ЕС“ под ръководството на Любина Карамелска. След въведението на Маги последва игра. Присъстващите младши посланици бяха разделени на два отбора с половината от договорите. Задачата им беше да подредят годината, името и важните решения, записани в съответния договор. С малка разлика и двата отбора се справиха успешно с предизвикателството. 

Работилница „Правата на човека“

По време на работилницата „Правата на човека“ на 30.01, проведена в математическата гимназия във Враца успешно бяха извършени няколко драматизации, свързани с текстове от Хартата на основните права на Европейския съюз. Присъствалите младши посланици бяха разделени на четири групи, за да разгледат чл. 7 - "Зачитане на личния и семейния живот", чл. 11 - "Свобода на изразяване на мнение и свобода на информация", чл. 20 - "Равенство пред закона" и чл. 21 - "Недискриминация". Талантливите младежи предложиха пантомима, два сюжета за видеоклипове и плакат като интерпретации по темата. Идеята е на старши посланик Ивалина Иванова, а за подготовката на урока са ползвани видеа на средно училище „Винченцо Нери“ в Пианоро, видео от поредицата Театър на сенките по Еразъм+ проект на ППМГ „Акад Иван Ценов“, гр. Враца „Играй! Заснеми! Сподели!“ и наръчник compass на Съвета на Европа.

Бащите на ЕС и ЕОВС

Публика от около 50 ученици и младши посланици от 10 б, 10 а, 11 б, 11 в и 11 г клас събра мини-лекцията на тема „Бащите на ЕС и ЕОВС“ на Любина Карамелска, главен учител по история и цивилизации в ППМГ „Акад. Иван Ценов“, гр. Враца. На 24.01, след кратката историческа беседа за живота и делото на Жан Моне и Робер Шуман, наситена с интересни и малко познати биографични данни за двамата основоположници на европейската идея, подкрепена с презентация на младши посланик Христо Лалковски, се състоя викторина, която изправи два отбора от по четирима участници един срещу друг. И в обедната, и във вечерната сесия отборите не се затрудниха да отговорят на въпросите от викторината. Финалният въпрос-провокация към учениците беше „Какво мислите би било развитието на отделните европейски държави след втората световна война без ЕС?“ Част от отговорите бяха: нямаше да имат никаква власт, по-големите страни биха имали развитие, но малките – не, щеше да има трета световна война. Какво мислите вие?

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни