Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Международен проект „Раздвижи тялото и ума си – здравословен живот за юношите”

Ученици от ППМГ - Враца участваха в международен проект посветен на здравето

Профилираната природо-математическа гимназия завърши успешно първата година от международния проект „Раздвижи тялото и ума си – здравословен живот за юношите” по Програма Еразъм + на Европейската комисия. В партньорство със седем училища от други европейски държави, ученици от VI до XII клас проведоха дейности, свързани с движението, здравословното хранене и превенцията на зависимости. Участниците в проекта получаваха точки за всяка инициатива, в която се включваха и така завоюваха право за участие в международните мобилности.

Туризъм, състезание за логично мислене, изложба на ръчно приготвени храни, презентации за вредата от употребата на наркотици, изработка на обучителни материали за по-малки ученици, бяха част от мероприятията на учениците. Една от любимите за тях дейности беше посещението при по-малки ученици от начално училище и детска градина, за които големите бяха обучители. Те им разказваха как да се хранят здравословно и как да разнообразят менюто си. Крайните продукти – движение чрез народни танци и национални спортове, както и съвместната книжка със здравословни рецепти, бяха представени на годишния Панаир на здравето. Гордост за екипа са разработените от възпитаници на специализираните паралелки по математика и информатика програми за изчисляване на индекс телесна маса и количеството вода, което трябва да се приема ежедневно.

Кампанията им за популяризиране необходимостта от прием на вода, информационните листовки за полезни храни, карикатурите срещу тютюнопушенето и употребата на алкохол, както и всички останали дейности, могат да бъдат видени в блога на проекта. Чудесен начин за популяризиранръо на труда на учениците беше участието им в Панаира на образованието, организиран от РУО - Враца и изложението по случай Деня на Европа, организирано от Търговско-промишлената палата и Евро директ – Враца. Участието в транснационалните мобилности във Великобритания и Латвия за учителите, в международните обучителни дейности като йога, правилно дишане, ателието за приготвяне на хляб за учениците, както и досега със семействата-домакини засили европейското измерение на обучението в ППМГ.

„Проектните дейности продължават до юли 2019 година, когато училището, в качеството си на координатор на проекта, ще бъде домакин на международна конференция, посветена на здравословния начин на живот на юношите.”, сподели координаторът на проекта Калина Николова – старши учител по английски език в гимазията.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg