Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Официално връчване на свидетелствата за основно образование

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

На 03.07.2019 г., в Конферентната зала на гимназията тържествено бяха връчени свидетелствата за завършено основно образование на 52 ученици от 7 клас с класни ръководители Ваня Иванова и Милена Иванова.
За поредна година седмокласниците ни показаха много високи резултати на Националното външно оценяване по български език и литература и математика, които им отреждат първо място в областта и безспорно ще ги поставят в челните позиции за страната. Гордост за училището са стоте точки на изпита по български език и литература на Магдалена Вълкова, както и отличният успех от 86.84 точки по предмета и 73.61 точки по математика, които са много над средните резултати за страната.
Випуск 2019 година има своите впечатляващи резултати. На Тридесет и осмата национална олимпиада по български език и литература участваха четирима седмокласници - Светла Илиева, Ема Дилова, Мария Пешкова и Катерина Мариянова. Повече от блестящо бе представянето на Ема Дилова и на Националния кръг на олимпиадата по астрономия, където зае второ място сред седмокласниците и получи оценка 6.00. Много бяха и отличията на седмокласниците ни от математически състезания.
Госпожа Наталия Василева, заместник директор на гимназията, поздрави седмокласниците с успешното завършване на основно образование и отличното представяне на изпитите и връчи седемнадесет плакета за издигане престижа на училището, а още шестима получиха грамота за отличен успех.
В този вълнуващ момент от името на випуска се изказа Ема Дилова, която с топли и сърдечни думи благодари на учителите за положения труд и пожела на всички свои съученици успех и безгрижно лято.

"Най-патриотичен клас" `2019

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

За трета поредна година учениците от ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца ще участват в конкурса за "Най-патриотичен клас". Инициативата е на Община Враца и е част от "Ботеви дни”. Тя е единствено по рода си в страната състезание по патриотизъм, което има за цел да насочи вниманието на младите хора към националната история и да стимулира творческото им мислене в посока възпитание на родолюбив дух и активно гражданство.
През учебната 2018-2019 г. в ППМГ „Академик Иван Ценов” ученици от XI клас създадоха клуб "Млади родолюбци". В своите инициативи те редовно включваха и ученици от IX клас, които да продължат тяхното дело. Вдъхновени от идеята да допринесат не само за своето познание, но и да спечелят много последователи, да подтикнат своите връстници към родолюбиви инициативи, да внушат чувство на съпричастност и гордост към родната история, участниците от клуба работят под мотото: "За да останеш, за да си потребен..."
Резултатът е сайтът http://ppmg-vratsa.com/rodolubtsi/index.html, който представя инициативите и дейностите на клуба с ръководители Любина Карамелска - учител по история и цивилизация на XI б и IX в клас, класен ръководител на IX в клас и Станислава Каменова - учител по информатика и ИТ на XI б и IX в клас, класен ръководител на XI б клас.

ППМГ „Академик Иван Ценов“ връчи дипломи на своите зрелостници

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2018/2019

На официална церемония днес 177 възпитаници на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ получиха дипломи за средно образование. Абитуриентите завършват с висок успех, знания и умения, натрупани в годините на обучение. По-голямата част от тях вече са приети в престижни български и чуждестранни висши учебни заведения.
Най-изявените възпитаници на гимназията бяха наградени с плакети за високи постижения в областта на науката, изкуството и спорта, медали и грамоти за отличен успех.
С отлична диплома са 76 зрелостници. Дванадесет ученици завършват със сребърен медал за отличен успех от дипломата, а бронзовите медалисти са 18. С плакети за отличен успех, високи постижения на национални олимпиади и състезания, издигане престижа на училището, извънкласна и проектна дейност бяха наградени общо 24 от випускниците. Статуетки за отличен успех и високи постижения в областта на спорта получиха седем ученици.
Средният успех на випуска е много добър. Броят на отличените оценки от държавните зрелостни изпити е 99.
„Скъпи зрелостници, желая ви да съхраните амбицията и мотивацията си за учене, да постигнете мечтите си. Ние вярваме във вас и вашият успех, защото сте добре подготвени и креативни. На добър час!“, пожела на абитуриентите директорът на гимназията г-жа Татяна Василева.
На събитието присъстваха кметът на Община Враца г-н Калин Каменов, г-жа Гергана Василева – старши експерт по организация на средното образование в РУО Враца, Стела Димитрова – началник отдел Образование и култура в Община Враца, Вероника Бозова – председател на Училищно настоятелство „Ентусиасти“, Момчил Младенов – председател на Обществения съвет, родители.

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg