Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Зрелостници от ППМГ – Враца се включиха в конкурса за най-патриотичен клас

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2016/2017 уч.г.

За конкурса

Учениците от XII б клас на профилираната природо-математическа гимназия взеха участие в конкурса "Най-патриотичен клас". Събитието се провежда под патронажа на  кмета на Община Враца Калин Каменов и се посвещава на141 - та годишнина от подвига на Ботевата чета и 169-та  годишнина от рождението на поета и революционер.

Целта на патриотичния конкурс е да насочи вниманието на младите хора към националната история, за да ги направи отговорни и съпричастни към традициите на своя край.

Мотото, което участниците от ППМГ избраха е "Родолюбци не само на 3-ти март!". Първата инициатива на дванадесетокласниците бе участието им в тържественото шествие по случайнационалния празник на Р България– 3-ти март. Всички носеха тениски с ликовете на възрожденски будители. Зрелостниците сами изработиха и флaeри, с които да популяризират кампанията си, а след това ги раздадоха на минувачите по време на шествието.

С цел да възпитат патриотичен дух в по-малките си съграждани младите родолюбци посетиха НУ"Софроний Врачански".Те показаха на второкласниците презентация за пролетните празници на града и им подариха  книжки с приказки от български автори.

На патриотите от ППМГ – Враца предстои участие в играта  „Загадката на миналото”, която ще се проведе на 25 март от 13:00 часа в двора на училището. Организатори са Враца Софтуер Общество и ППМГ„Акад. Иван Ценов“– Враца.

Състезание „Загадката на миналото“

Учениците от патриотичния XII б клас на профилираната природо-математическа гимназия организираха историческа игра „Загадката на миналото“. Участниците бяха разделени в 4 отбора, а всеки от тях отговаряше на въпроси от историята на Враца, разрешаваше загадки и посещаваше различни забележителности в града.

От голямо значение бяха уменията на зрелостниците за ориентиране по карта, тяхната наблюдателност и съобразителност. Участниците разполагаха с ограничено време, за да отсеят най-добрите идеи, да изберат план за действие и оценят неговата ефективност. Всяка разрешена загадка води състезателите до определено място, на което трябва да се открие следващата или да се изпълни някакво предизвикателство, за да получат нова улика.

След успешно преодолените изпитания спечелилите отбори получиха грамоти, а отбора - победител специална награда с лика на Христо Ботев.

Нашите инициативи

Наградата

Eкскурзия по стъпките на Ботев

Връчване дипломите на випуск 2017

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2016/2017 уч.г.

170 зрелостници от випуск 2017 на ППМГ получиха дипломите си за средно образование. Зрелостниците на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ завършват с висок успех,

Прочети още: Връчване дипломите на випуск 2017

Седмокласниците от ППМГ – Враца получиха свидетелствата си

Главна категория: Мероприятия от минали години Категория: Училищен живот 2016/2017 уч.г.

Седмокласниците от ППМГ Враца получиха свидетелство за основно образование

53-ма седмокласници от профилираната природо-математическа гимназия получиха днес свидетелствата си за завършено средно образование.

Прочети още: Седмокласниците от ППМГ – Враца получиха свидетелствата си

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg