Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

„Европейското културно многообразие и идентичност – модерния поглед на младото поколение от област Враца“

Във Враца стартира провеждането на поредица от комуникационни инициативи на тема „Европейското културно многообразие и идентичност – модерния поглед на младото поколение от област Враца“. Информационните събития са в изпълнение на Работната програма за 2019 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и се организират в седем читалища от община Враца.
В първите три инициативи участие взеха учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Георги Игнатов и Симона Вутова, които запознаха жителите на с. Нефела, кв. Кулата и с. Косталево с многообразието и обединяващото в историята и културата на България и различни държави, пречупени през погледа на младите хора – партньори по съвместни проекти със страни-членки от ЕС.
Събитията започнаха с представяне на филма „Любопитни факти за страните от ЕС“, а учениците от ППМГ по интерактивен начин разказаха за дейностите по проектите и инициативите им като представители на училище - посланик на Европейския парламент.
„Днес представяме пред Вас откъс от филм, който получи първа награда от конкурс, посветен на 140 години от Освобождението на България. По този начин, ние, младите хора, искаме да покажем как виждаме съхраняването на българската идентичност“, казаха възпитаниците на ППМГ и допълниха, че успешно са представили страната ни в сферата на образованието и дигиталното обучение.
„Смятаме, че с навлизането на новите технологии, нашата история и идентичност няма да бъдат забравени, а напротив - ще бъдат предадени на поколенията. В град Тулуза, Франция, нашето училище беше единственото от България, представило свой проект и имало възможността да сподели своите идеи с други европейски страни“, споделиха още те.
По време на събитията беше представен и филмът „Враца – нашата Европа“, а учениците благодариха за възможността да споделят инициативите си по европейски проекти в читалищата в община Враца.
„Читалища са нашата опора да не забравяме миналото и да се съхраним като народ, защото народ без минало е народ без бъдеще“, завършиха презентацията си Георги Игнатов и Симона Вутова.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg