Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Поредните инициативи на учениците от ППМГ на картата на събитията в Европейската седмица на програмирането

Дата:16.Х.2019

„CSS selectors - мисията ВЪЗМОЖНА!“
С помощта на образователни игри учениците от 10 а и 10 в клас развиваха уменията си за използване на CSS селектори за оформяне на стилно и съвременно изглеждащи уеб страници.

„3D технологиите“
Технологиите на нашето време не само се развиват непрекъснато, но и навлизат с все по-бързи темпове в ежедневието ни. Повече за най-разпространените технологии - триизмерната телевизия, триизмерната компютърна графика и триизмерния печат се запознаха учениците от 10 В клас, профил "Софтуерни и хардуерни науки" към ППМГ "Акад. ИВан Ценов", гр. Враца.

„Създаване на образователна игра със Scratch“
Учениците от 5 б клас създадоха интерактивна игра "Добрата и лошата риба". По забавен и лесен начин учениците усвоиха знания и умения за създаване на сценарии, начини на позициониране и движение на героите, смяна на костюми и декори и т.н.

Дата: 17.Х.2019

„Създаване на приложения с ГПИ“
Учениците от 12 в клас създаваха приложения с графичен потребителски интерфейс.

„Компютри и музика“
Накъдето и да се обърнем, навсякъде слушаме музика направена с компютър - в концертната зала, в близкия клуб, по радиото, телевизията и къде ли не другаде. Най-лесният начин да се създава и разпространява музика днес е това да става с компютър.
За да навлязат учениците в този нов свят, са необходими преди всичко солидни познания в нови за тях области, които са извън учебните програми по информатика и информационни технологии. Ще разгледаме двете основни музикални технологии, които се използват днес в правенето на музика с компютър - MIDI и цифров звук. Заедно, тези технологии представят огромната част от звуците в популярната музика, а имат и много широки области на приложение в мултимедията.
Това беше и поредната инициатива на дванайсетокласниците информатици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ по повод Европейската седмица на програмирането.

„Какво има в кутията?“
Ученици с интереси в областта на компютрите и технологиите разглобяваха компютър, добавяха и махаха памет, твърд диск, CMOS батерия и т.н.

„3D светът на моделите“
Учениците от 10 А клас бяха заинтригувани от въпросите: Какво е 3D моделиране и за какво се използва? Как се моделира 3D анимационен герой? Процесът на 3D моделиране не е лесен, а анимацията на 3D персонажите е много специална за всички, които се занимават с тази дейност.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg