Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Представители на клуб "Млади родолюбци" по стъпките на Ботев

Учениците от 12б и 10в клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов" бяха сред победителите от тазгодишното издание на конкурса „Най-патриотичен клас“ и получиха възможност да вървят по стъпките на великия революционер Христо Ботев. В рамките на двудневна екскурзия на 10 и 11 септември, те, заедно с възпитаници от СУ „Козма Тричков” и СУ „Христо Ботев”, посетиха Калофер - родното място на поета, Карлово, Сопот и Копривщица. По време на пътуването учениците влязоха в ролята на екскурзоводи - всяка група представи историческа и туристическа информация за местата, които бяха посетени. От екскурзоводите в музеите учениците научиха факти, свързани с живота и делото на Ботев, Левски, Вазов, Каблешков, Бенковски, Дебелянов, Каравелов, които не могат да се намерят в учебниците по история или Уикипедия, но най-важното е, че активно участваха в беседите и задаваха много въпроси.
Ботевите поклонници имаха и още една задача - да обменят идеи помежду си и да предложат инициативи, свързани с градивното развитие на града, които да предоставят за реализиране на кмета на Враца.
На 13 септември младите родолюбци се срещнаха с кмета Калин Каменов, за да предложат различни инициативи и събития, с които да бъде популяризиран градът.
Следващите стъпки на младежите са участие в организирането и провеждането на Европейска нощ на учените 2019, която за втора поредна година е свързана с културното наследство и технологиите и ще се проведе на 27 септември 2019 г.
За повече информация посетете "патриотичния дневник" на клуба на адрес http://ppmg-vratsa.com/rodolubtsi/news.html

* Конкурсът „Най-патриотичен клас“ се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов и е част от програмата на „Ботеви дни 2019“. Надпреварата, която е единствена по рода си в страната, е иновативен начин да се насочи вниманието на младите хора към националната история, да се стимулира творческото мислене на учениците в насока възпитание на родолюбив дух и активно гражданство.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg