Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Откриване на новата учебна година

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ с нова професионална паралелка

Новата учебна година в ППМГ „Акад Иван Ценов“ – Враца стартира с акцент на професионалното образование. За първи път в училището е разкрита професионална паралелка в VIIIклас със специалност „Приложен програмист“.  Общо 885 ученици ще се обучават през тази учебна година в гимназията. В приветствието си директорът г-жа Татяна Василева подчерта постигнатите високи резултати – 6-то място на Националното външно оценяване по български език и литература след VII клас и 83-то място на Държавния зрелостен изпит по същия предмет, кито за пореден път нареждат учебното заведение сред най-добрите в страната.

„Благодарение на вашия неуморен труд и интелект вие постигнахте много призови места на национални олимпиади и състезания в областта на науката и спорта. Всичко това е резултат на нашия упорит труд и показва качеството на образованието в нашето училище.“

От тази година в ППМГ се въвежда и електронен дневник, който ще позволи на родителите да бъдат информирани своевременно за успехите и развитието на своите деца.

Официални гости за откриването на новата учебна година в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца бяха кметът Калин Каменов, Галина Дамянова – ст.експерт по математика в РУО – Враца, Цветелина Теофилова – директор на „Младежки център“ – Враца, Мария Панайотова – ТПП – Враца, Момчил Младенов – председател на Обществения съвет към ППМГ, Силвия Врачовска – директора на РБ „Хр. Ботев“.

Кметът Калин Каменов се обърна към учители и ученици с думите:

„Искам да Ви пожелая една успешна година, в която да се стремите да бъдете първи, перфектни, мечтаещи. Да покажете колко много можете, колко много искате и колко много ще постигнете. Да бъдете най-добрите, така че вксички ние да се гордеем с Вас.“

По традиция на специална церемония бяха наградени учители за цялостна дейност и ученици постигнали високи резултати през изминалата учебна година. Те получиха плакети и грамоти за постиженията си в различните научни областии значим принос в утвърждаването авторитета на гимназията.

Отличието „Учител на годината“ получи г-жа Милена Иванова – преподавател по български език и литература.

Призът „Ученик на годината“ в гимназиален етап е за Георги Цветелинов Игнатов, а в прогимназиален етап за Ема Петрова Дилова.

Учебната 2018/2019 година беше успешна за ППМГ - Враца във всички културно-образователни направления. На първия учебен ден бе връчен и приз „Ученик на годината“ в отделните предметни области:

Български език и литература – Светла Цветанова Илиева;

Чужди езици – Джордж Георгиев Петров;

Математика – Георги Димитров Господинов;

Информатика и информационни технологии– Цветослав Николаев Николов;

География и икономика – Петър Косев Костадинов;

Философия – Александра Красимирова Вутова;

Биология и здравно образование – Миглена Евгениева Кирилова и Биляна Иванова Герчева;

Химия и опазване на околната среда – Панайот Максимов Чомаков

Физика и астрономия – Радостина Ивайлова Василева;

Музика – Мартин Петров Андреев;

Физическо възпитание и спорт – Никол Христова Николаева;

Изобразително изкуство – Елица Иванова Иванова.

При откриването на учебната година в ППМГ се проведе и кампанията „Дарение вместо цвете за първия учебен ден“. Дарителската кутия ще остане още няколко дни на разположение на желаещите да се включат в инициативата. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати две деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение – Веселин Георгиев и Александра Кръстянина.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg