Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

Национално състезание „Турнир на младите физици“

Откриване

Откриване

Официално бе даден стартът на XV Национално състезание „Турнир на младите физици“ във Враца. Организатори на Турнира са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието-Враца и ППМГ „Акад. Иван Ценов“- Враца. Събитието се провежда под патронажа на инж. Владимир Уручев, член на Европейския парламент и със съдействието на Община Враца и АЕЦ „Козлодуй”.
Началникът на РУО-Враца Галина Евденова поднесе своите приветствия към присъстващите и поздрави участниците в турнира. „Това за вас е истинско предизвикателство, на което имате възможността да покажете знанията, уменията и компетенциите си по една от най-значимите за човечеството науки – физика. Вие сте 26 мотивирани, знаещи, можещи ученици.“ - изтъкна Евденова и им пожела успешно представяне и удовлетворение от постигнатите резултати. Тя изрази надежда, че гостите на Враца ще останат очаровани от богатото културно-историческо наследство, красота и природни дадености на града.
„Аз съм човек, който имам особено отношение към физиката. През целия си живот нося физиката в душата си“, заяви евродепутатът инж. Владимир Уручев, който има 25-годишен стаж като ядрен инженер в АЕЦ „Козлодуй“. „Притеснително е, че фундаментални науки като физиката не са така привлекателни както преди, затова се радвам, че ви има вас“, сподели Уручев и бе категоричен, че със знанията по физика учениците могат да се развият професионално и да имат добро бъдеще. „Нека този турнир остане в сърцата ви и тази наука продължи да бъде част от вас“, заключи българският евродепутат.
Главният експерт по физика в МОН Иванка Русалова прочете приветствие от Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Представени бяха членовете на националната комисия за организиране и провеждане на състезанието: проф. дфн Мирослав Абрашев, СУ „Климент Охридски“, проф. дфн Теменужка Йовчева, ПУ „Паисий Хилендарски“, доц. д-р Виктор Иванов, СУ „Климент Охридски“, доц. д-р Евгения Бенова, СУ „Климент Охридски“, доц. д-р Ася Виранева, ПУ „Паисий Хилендарски“, д-р Иван Бодуров, ПУ „Паисий Хилендарски“, Асен Кюлджиев, БАН, Пламена Маринова, СУ „Климент Охридски“.
Председателят на комисията доц. д-р Гинка Екснер, ПУ „Паисий Хилендарски“  представи резултатите от индивидуалното класиране от първия кръг на турнира:
I място – Иво Петров, СМГ „П. Хилендарски“;
II място  - Нина Димова, СМГ „П. Хилендарски“, Катерина Костова – 91 НЕГ „Проф. К. Гълъбов“;
III място – Денислав Георгиев, СМГ „П. Хилендарски“ и Матю Машков, ПМГ „Баба Тонка“ – Русе.
В рамките на състезанието ученици в гимназиалния етап от Враца, Русе, София, Бургас, Пловдив и Стара Загора ще се съревновават върху 12 от общо 17 физични задачи и проблеми, подготвени предварително от Международния организационен комитет на Международния турнир на младите физици. Работният език е български за селективните физични битки и английски – за финалните физични битки. Те се проведоха в ППМГ „Акад. Иван Ценов” – Враца.
Обявяването на резултатите и награждаването на участниците се състоя на 28.01,2018 г. неделя, от 13:30 ч., в Конферентната зала на РУО-Враца.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg