Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

иновативни 2014/2015 г.

Деня на Св. Патрик отбелязан в VIII а клас

„Бъди ирландец за един ден” – на този призив отговориха с празника си учениците от VIIIа клас, като отбелязаха Деня на Св. Патрик – патрон на Ирландия. Разделени в отбори, те проведоха викторина и упражниха уменията си по английски език. Денят на честванията е белязан в зелено - хората носят зелени дрехи, ядат зелена храна, за да отбележат Изумрудения остров, както наричат родната си Ирландия.

Гости на събитието бяха ученици от НУ „Св. Софроний Врачански” с кл. ръководител г-жа Лиляна Лазарова, ученици от VIа клас, учители по английски език от ПМГ. Г-жа Калина Николова, преподавател по английски език, провежда със своите ученици разнообразни мероприятия по проект „Интер-cool-тура – празници на англоезичните страни”.

Изнесен урок по английски език

На 05.03.2015г. В читалнята на Регионална библиотека Враца се проведе изнесен урок на тема "Велики американски и британски автори от ХХ век". Учениците от Х В клас на ПМГ "Акад. Иван Ценов" със старши учител по английски език г-жа Ани Павлова представиха чрез презентации трима автори с емблематични техни произведения, които те изучават в часовете по английски език: драматургът Артър Милър и пиесата му "Смъртта на търговския пътник"', Джон Стайнбек и романът му "За мишките и хората", както и носителят на Нобелова награда британски автор Уилям Голдинг и алегоричния му роман "Повелителят на мухите".

„Децата безопасно в интернет“

Галерия

За събитието

Учениците от 7-те класове на ПМГ под ръководството на своите класни ръководители  - учителките по Информатика и ИТ г-жа Катя Христова и г-жа Илонка Вутова представиха открит урок на тема „Децата безпасно в интернет“.Мероприятието се проведе на 17 февруари в Дом на науката и техниката – Враца, и бе посветено на международния ден за безопасен интернет.

Тази година той се отбеляза за 12-ти път в България на 10 февруари. Събитието е по инициатива на Европейската комисия и през изминалата година е било проведено в 107 държави по целия свят.

Учениците преставиха презентации на теми:

„Сърфирам безопасно“

„Игрите в интернет – забавления и рискове“,

„Хакер и кракер“ 

„Етикет.нет – правилата на НЕТИКЕТА“.

Също така подготвиха доклад на тема „Тийнейджърите ни - втори в ЕС по ползване на интернет“ и тест  за проверка на  нивото на интернет зависимостта ни.

Гости на инициативата бяха г-жа Румяна Несторова - старши експерт по Математика, информатика и ИТ към РИО Враца, учители по математика, информатика и ИТ от ПМГ – Враца и от много училища в града, както и родители на ученици от 7-те класове.

Най-важните послания, които отправиха учениците към своите връстници са:

Работейки и забавлявайки се в интернет пространството, използвайки електронна поща или програми за разговори в реално време, потребителите имат достъп до изключително богати и полезни за тях ресурси, имат възможност да общуват свободно и да изразяват своето мнение.Заедно с това обаче, потребителите на интернет са изложени на разнообразни рискове и заплахи за тяхната сигурност и безопасност

Мерките за безопасността на децата са отговорност на всяко семейство и грижа на училището. Затова в цял свят се търсят различни средства за защита на компютъра, ограничаване на достъпа до някои приложения, игри, сайтове, представляващи заплаха за децата.

„Закрилата на децата в интернет не е цензура. Създаването на безопасна среда в мрежата трябва да съхрани и насърчи фундаменталните свободи: свободата на изразяване, правото на информация и правото на личен живот, паралелно с гарантираното право на децата на защита от вредно и незаконно съдържание в интернет.“

                                                                        
                                                                        из Декларацията на Юнеско, от 19.01.1999г.

 

Презентации

Представените от учениците презентации:

Хакери и кракери

Нетикет

Сърфирам безопасно

Игрите в Интернет

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg