Best Joomla Template by Web Design

Стилът в образованието!

Постижения

на областно, национално и международно ниво на олимпиади и състезания. Водещо място на областно и национално ниво на ДЗИ и НВО VII клас.

Мотивиране

на младите хора от висококвалифицирани и всеотдайни в работата си учители, прилагащи модерни и иновативни методи на преподаване в условията на съвременна материално - техническа база.

Гордост

за учители и родители, нашите ученици се изявяват и в работата си по много проекти и извънкласни дейности. Зрелостниците ни успешно се реализират във висши учебни заведения у нас и в чужбина.

„Отворени училища за отворени общества“

Участие  на ППМГ в международна конференция на „Отворени училища за отворени общества“ (OSOS) –гр.Тулуза, Франция

Проектът “Let me EnterSTEM you!” на ППМГ  бе избран да бъде представен на събитието “Ден на отвореното училище“, който се проведе в Тулуза, Франция, 13-14 март, 2019г., в рамките на проекта OSOS – Отворени училища за отворено общество – на Европейската програма Хоризонт 2020.В рамките на събитието бяха представени десет проекта от държави, включени в проекта.
Изключително признание за добрата работа е факта, че от България гимназията беше единственото училище, което имаше възможността да участва и представи своя проект. Благодарим на координатора по проекта за България – г-жа Бойка Анева за възможността да представим България.
В основата на нашите изследвания се коренят 2 неща-представянето на различните аспекти на академичните дисциплини, съчетани под съкращението STEM и популяризирането на ползите, които те предлагат на по-младите поколения. С помощта на много дискусии, социални инициативи и проекти младшите посланици на ЕП, под ръководството на старши посланици Ани Павлова и Пепа Павлова успяха да привлечат много съмишленици. Всички дейности целяха  да повишат значително информираността към научната област и успяха да го направят това по начин, който е интригуващ и завладяващ за младежите. Проектът има за цел да достигне до голяма аудитория както на местно, така и на международно ниво и да повиши общественото съзнание за чудесата и тайните, които STEM крие.
Проектът беше представен от Станислава Конова, Татяна Борисова и Михаил Петков от 12 клас и г-жа Пепа Павлова.
ППМГ получи статута на отворено училище за отворено общество.

Smart Gallery by Gestin de redes sociales

Контакти

ППМГ “Акад. Иван Ценов”
Враца 3000, бул. “Демокрация” №18
Директор - тел: 092/ 62-60-43
Канцелария - тел: 092/ 62-41-69

За предложения:

Обръщайте се към администратора на сайта - инж.Н.Ангелова на e-mail: pmg_vratsa@abv.bg